10 tips til at få mere ud af en mikrobølgeovn

For mange er mikrobølgeovnen blot en halvdyr maskine, som genopvarmer kaffen og laver popcorn, eftersom de nogle ikke tænker over de mange muligheder, som knytter sig til mikrobølgeovnen. En mikrobølgeovn udmærker sig ved at opvarme hele maden på samme tid. Det betyder, at den er god til at give en jævn og hurtig optøning af produkter, uden at ødelægge konsistensen eller gøre maden tør. Derfor er det vigtigt at vide de små genveje, som gør, at man får mere ud af sin mikrobølgeovn:

  1. Først og fremmest er det vigtigt med en roterende plade, som gør opvarmningen mere jævn.
  2. Lav din mad på under 10 minutter. Nej ikke opvarm, lav! De fleste retter som skal braseres dampes eller sågar grilles (såfremt mikrobølgeovnen har en sådan funktion), kan laves meget hurtigere i mikrobølgeovnen. Husk bare at vend maden og rør i væsken for at fordele varmen engang imellem.
  3. Bagte kartofler kan laves i mikroovnen på 2+2 minutter + 1-2 minutter med gril funktionen.
  4. Grønsager kan nemt koges med mikroovnsfolie over dem, hvilket sparer strøm og tid. Hvor lang tid de skal have afhænger af type og behag.
  5. Hurtig og nem hævning. Man kan lade sin dej hæve på 15 minutter med en kop vand og laveste effekt på mikrobølgeovnen. 3 minutter varme, 3 minutter pause, 3 minutter varme og 6 minutter pause.
  6. Spar tid på grillen ved fx at varme kylling i mikrobølgeovnen først. Det sænker samtidig faren for salmonella, da en for varm grill måske ikke varmer kyllingen helt igennem, inden den bliver sort.
  7. Varm ting op fra køleskabet. Har man smidt honningen i køleskabet, kan man med fordel give den 20-30 sekunder i mikroovnen for at gøre den blød igen.
  8. Man kan rengøre grydesvampe med lidt citron og vand og så i mikrobølgeovnen i 1 minut.
  9. Opvarmning af varmeposer til skader og smerter.
  10. Opvarmning af voks og kropsprodukter, der er blevet stive.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *