10 lækre spisebordsstole, der forvandler spisestuen

Dine spisebordsstole har stor indflydelse på det generelle helhedsindtryk af din spisestue. Derfor er det vigtigt, at du vælger nogle stole, der harmonerer med de øvrige møbler og dekorationer i spisestuen. I denne store artikel finder du 10 eksempler på lækre spisebordsstole, der kan forvandle din spisestue og give den et helt nyt udtryk!

Stolene, der er repræsenteret i denne artikel er en god blanding af klassisk design og nymoderne design fra bl.a. brands såsom Arne Jacobsen og Carl Hansen, der hører til i den førstenævnte kategori, mens der også er en række spisebordsstole fra brands som Muuto og Gubi, der hører til i den sidstnævnte kategori. Med andre ord, så er der noget for enhver!

Indholdsfortegnelse

Tungen fra HOWE & Arne Jacobsen

Arne Jacobsens Tungen fra HOWE. Denne smukke skalstol blev oprindeligt designet af den populære og hyldede designer, Arne Jacobsen, tilbage i 1955 og lanceret under selvsamme navn: Tungen. Nu er den blevet relanceret af HOWE. Der er tale om en ægte, dansk designklassiker, der emmer af klassisk og karakteristisk dansk design, der er skabt af Arne Jacobsen.

Tungen har et meget minimalistisk og skulpturelt udtryk såvel som en organisk form, der er med til at gøre den helt unik og skille sig ud fra mængden af øvrige spisebordsstole. Der er mulighed for at vælge blandt et bredt spektrum af varianter, så du kan få lige præcis dén variant, der passer perfekt ind i din spisestue. Du kan vælge mellem stel i krom, sort eller hvid og skal i bøg finér, eg finér, valnød finér såvel som sort, hvid eller teak bejdset eg. Stolens mål lyder som følgende: H 79 x D 45 x B 45,3 cm., mens sædehøjden lyder på 43,5 cm.

Fritz Hansen NAP KS50

Fritz Hansen NAP KS50 er designet af Kasper Salto og fås med både Milk White og Pepper Grey skal, mens benene kan fås i forkromet stål eller lakeret i skallens farve. NAP er en serie af lette stabelstole, der er designet med et særligt henblik på optimal siddekomfort, uanset hvilken stilling man føler sig bedst tilpas med. NAP er en forkortelse for Normal, Aktiv og Passiv – dette navn er valgt, da det er reelt er en konstant bevægelse at sidde på en stol. NAP-stolen er udformet med elegante og feminine kurver, der ser super godt ud.

Nylonskallens konturer er naturligt tilpasset til kroppens form, hvilket gør det mere komfortabelt at sidde i stolen – rillerne gør det ligeledes også til en behagelig oplevelse at bruge stolen i timevis. Målene på Fritz Hansen NAP KS50 lyder som følgende: H 77 x D 51 x B 54 cm., mens sædehøjden lyder på 45 cm. NAP-stolen er en Quickship-model fra Fritz Hansen, hvilket betyder, at den afsendes allerede indenfor 8 dage. Stolen sælges desuden kun i lige antal: 2, 4, 6, 8 osv.

Fredericia Furniture Trinidad

Fredericia Furniture Trinidad er en stol i sortbejdset ask med ben i krom, som er designet af Nanna Ditzel. Den smukke Trinidad-stol blev designet tilbage i 1933 og siden da opnået en status som en sand designklassiker med et tidløst udtryk, der gør, at stolen fortsat er populær og moderne. Trinidad har et meget karakteristisk design med vifteformede udskæringer i sæde og ryg, der både er med til at give stolen et særligt look og en lethed. Ydermere, så leger disse udskæringer også med rummets lys.

Den buede vifteformede ryg sikrer, at man har en behagelige siddeposition i stolen, der gør, at man kan sidde komfortabelt i lang tid ad gangen. Som nævnt, så er der altså tale om en moderne og tidløs stol, der er fremstillet i sortbejdset ask med kromben, der gør den perfekt til enhver moderne indretningsstil. Sortbejdset ask tillader ligeledes, at træets struktur kan træde igennem den sort bejdsning – det er ikke kun utroligt smukt, men også meget dekorativt. Målene på stolen lyder som følgende: H 84 x D 45 x B 48 cm, mens sædehøjden lyder på godt og vel 44 cm.

Muuto Sled Base Visu Chair

Denne spisebordsstol er en del af den populære Visu-familie, der er fremstillet af Muuto og er kendt for at have et meget enkelt og tidløst design med særligt fokus på både komfort og ergonomi. Sled Base-stolen er en skalstol, der har et meget underspillet udtryk, hvilket resulterer i, at stolen passer ind i alle rum i hjemmet. Det er dog hovedsageligt en spisebordsstol, men den kan også sagtens anvendes som kontorstol på hjemmekontoret eller som konferencestol.

Visu Chair fra Muuto kan fås i et bredt spektrum af forskellige varianter, hvorfor der er rig mulighed for at vælge lige præcis dén stol, der passer bedst til dig og din spisestue. Muuto Sled Base Visu Chair kan blandt andet fås i både hvid, rosa, sort, gul, grøn, og grå. Stolen måler således: B 45,5 x D 50 cm, mens siddehøjden lyder på 44 cm.

Normann CPH My Chair

My Chair fra Normann er en simpel stol i tidløst design, der kan fås i ask og eg med farvede ben. Den kan stables, hvis dette ønskes. En særlig detalje ved stolen er de farvede ben, der giver et karakteristisk udtryk. Stolens afrundede hjørner er desuden også med til at give Normann CPH My Chair et varmt og imødekommende udtryk.

Det er dog ikke kun det æstetiske, der er i en klasse for sig ved denne stol – stolen er nemlig også meget komfortabel og du kan nemt sidde på den i lang tid ad gangen. Ydermere, så er der også tale om en meget slidstærk spisebordsstol, der har en lang levetid. Målene på stolen lyder således: H 80 x L 50 x D 53 cm. Med andre ord, så har stolen en ganske almindelig størrelse for en spisebordsstol.

Fritz Hansen Myren – Firebenet

Denne stol blev oprindeligt designet af Arne Jacobsen til kantinen i Novo Nordisk. I dag er Myren dog et af kollektionens fornemste ikoner. Det var dog tæt på, at stolen ikke var blevet til og dermed var ved at ende som endnu en prototype, da Fritz Hansen ikke var definitivt overbevist om dens potentiale. Stolen overlevede den indledende skepsis, men det var dog kun fordi Arne Jacobsen garanterede at købe alle de stole, der blev produceret, hvis de ikke blev solgt til andre købere.

Det var faktisk Myren, der var med til at skabe det store gennembrud for samarbejdet mellem Arne Jacobsen og Fritz Hansen, hvilket skete i 1952, men de havde dog arbejdet sammen i næsten 20 år forinden. Skallen på Myren består af lamineret, formpresset finér. Den ydre finér er skåret bøg, ahorn eller mørkbejdset eg. Der findes dog også udgaver i farvet ask, malet bøg eller fuld lak. Stellet består af 14 mm. forkromet stålrør og bendupper af sort kunststof. Stolen er overfladebehandlet med polyurethanlak.

Bent Hansen Primum Stol

Rigtig elegant spisebordsstol, der er designet af Gumbo Studio. Stolen har både smukke former og lækre materialer, der er med til at gøre Primum-stolen til et yderst elegant og komfortabelt møbel. Stolen er bygget på en fast stålramme med væv i ryggen, der er med til at give optimal støtte. Det betyder også, at Primum er en oplagt stol at bruge ved spisebordet – både på grund af den gode siddekomfort, men også grundet det flotte udseende.

Den kan dog også sagtens bruges andre steder i boligen, da den eksempelvis også er ideel som kontorstol, da man sagtens kan sidde på stolen i flere timer ad gangen og stadig føle sig godt til rette. Primum er produceret her i landet, og har formået charmere sig ind på markedet, og er i dag blevet en stor del af den moderne indretning. Stolen kan fås med fire forskellige polstringer og tre forskellige stelfarver. Målene på stolen lyder således: H 80 x B 58 cm., og sædehøjden lyder på 46 centimeter.

Carl Hansen CH20 The Elbow Chair

Carl Hansen CH20-spisebordstol er designet af Hans J. Wegner tilbage i 1956, men blev dog først introduceret i 2005 – næsten halvtreds år senere. Der er tale om en smuk og enkel spisebordsstol, der kan stables, hvis der er behov for dette. I og med, at den er designet og fremstillet med en lav ryg og et horisontalt sæde, så er stolen også velegnet til brug som skrivebordsstol, hvis du ikke ønsker en traditionel skrivebordsstol.

Stolens sæde er dog et helt kapitel for sig; det er lavet af 11-lags krydsfinér, som ikke blot giver stolen perfekt stabilitet, men også gør det unødvendigt at udstyre stolen med ekstra sprosser mellem benene. Sædes er polstret med enten stof eller læder efter kundens ønske. Selve stolen fremstilles desuden i massiv ask, bøg og eg (natur, lak, olie eller bejdset). Målene på stolen lyder således: Bredde 54 cm., Dybde 47 cm., Højde 73 cm., mens stolens sædehøjde lyder på 46 cm.

Gubi Stol – Træstel

Gubi Stol er en spisebordsstol, der er designet af Komplot Design. Stolen kan har udstyret med et træstel, der er designet til anvendelse i en lang række af situationer, der gælder alt fra rollen som spisebordsstol i de private hjem til møderum, konferencesale, kantine, og restauranter – det er, med andre ord, en stol med mange anvendelsesmuligheder. Stolen er dog ikke stabelbar, men hvis det er noget, som du vægter højt.

Den er fremstillet i HIRek-plastik og træ (eg, amerikansk valnød og sortbejdset), og måler 48 cm. i bredden, 53,5 cm. i dybden og 80 cm. i højden, og dertil har den en sædehøjde på 47 cm. (48 cm. med polstring). Stolen fås i flere forskellige farver, hvilket giver dig mulighed for at finde lige netop dén variant, der bedst passer ind i din spisestue eller hvor end du har intentioner om at placere din nye Gubi Stol/Stole.

Muuto Fiber Chair Tube Base

Muuto Fiber Chair Tube Base er en skulpturel og enkel stol, der er udformet i et lækkert, smukt design. Muuto Fiber Chair Tube Base er fremstillet i et skalmateriale og bæredygtigt plast samt træfibre. De rene linjer og kurvede former er med til at gøre det til en stol med et visuelt flot look, men den er dog ikke kun pæn at kigge på, for den er ligeledes også super anvendelig og særdeles holdbar i boligen.

Den kan bruges mange steder i boligen, men den tjener dog sit primære formål som spisebordsstol foran spisebordet, men det ændrer ikke på, at den også sagtens kan anvendes som kontorstol på hjemmekontoret. Stolen er designet af Iskos-Berlin, der siger, at denne stol er et udtryk for et velfungerende og simpelt møbel med en stærk identitet. Muuto Fiber Chair Tube Base kan desuden fås i tre forskellige varianter: tekstil, læder eller skal og fem forskellige farver: cognac, sort, dusty green, natur og grå. Ydermere, så måler stolen 76,5 cm. i højden, 51 cm. i bredden og 58 cm. i dybden.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *