3 ting du skal huske, når du skal sælge bolig

Skal du til at sælge din bolig? Så er der meget at huske. Du skal både have styr på hvilken pris din bolig skal udbydes til, gøre boligen klar til fremvisninger og ikke mindst have styr på de juridiske papirer. Samtidig skal du også have styr på, hvor du selv flytter hen, når din bolig er solgt. I denne artikel kommer vi med 3 af de ting, som er vigtige at huske, når du skal sælge bolig.

Indholdsfortegnelse

Gør din bolig klar til fremvisninger

Det første, som du skal gøre, når du skal sælge din bolig, er at gøre den klar til fremvisninger, og samtidig få taget et par gode billeder af boligen, som du kan sætte op i diverse annoncer, så folk kan se at din bolig ser interessant ud.

For at din bolig er klar til fremvisninger, er det vigtigste at der er ryddet op i boligen, og at der er gjort rent over det hele, så dit hus fremstår så godt som muligt. Hvis der er rodet i boligen, og der står ting over det hele, vil dem, der kommer og kigger på boligen ikke kunne se de gode muligheder der er, hvis de køber din bolig.

Du kan samtidig overveje, om der er større projekter i din bolig, som du skal have styr på inden du inviterer til de første fremvisninger. Hvis malingen i et af rummene fx er ved at være slidt, kan det være en stor fordel at male rummet, inden du begynder på fremvisninger. Når et rum er nymalet vil det fremstå meget bedre og det kan derfor være med til at sælge dit hus. Og for at male, skal du blot have fat i lidt maling, et par pensler og en stige til at komme op i toppen og så er du klar til at male, og din bolig klar til salg.

 

Orienter dig om boligmarkedet i byen

Når du skal have sat en pris på dit hus, er det en fordel, hvis du orienterer dig om boligmarkedet i byen. Boligmarkedet har meget at sige, fx er der stor forskel på hvor meget en bolig koster i København sammenlignet med en lille by, der måske ligger langt fra en af de større byer.

Når du skal vælge prisen på dit hus, er det vigtigt, at prisen stemmer overens med prisniveauet i resten af byen, og derfor skal du være orienteret om de priser der ellers er på boliger i byen. På den måde kan du vælge en pris, der ligger samme sted som de øvrige boliger i byen, hvilket vil gøre det nemmere at sælge din bolig.

 

Få styr på de juridiske papirer med en boligadvokat

Det sidste, som du skal huske, når du sælger bolig er at have styr på alle de juridiske papirer. Der skal fx skrives skøde og laves refusionsopgørelse, og det er vigtigt, at de papirer bliver lavet rigtigt, så det hele forløber som det skal.

Det kan dog godt være svært at lave papirer selv, hvis du ikke lige har en advokat uddannelse i baghånden. Det kan derfor en fordel, at benytte sig af en boligadvokat, der kan hjælpe med at lave de juridiske papirer, og sikrer at salget går som det skal.

Du kan garanteret finde en boligadvokat i den by, hvor du gerne vil sælge din bolig. Nogle advokatfirmaer er også landsdækkende, så du kan fx uden problemer finde en boligadvokat i Aarhus, hvis det er der, du skal sælge bolig.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *