3 ting man skal overveje, når man køber bolig sammen

Skal din ægtefælle og dig købe bolig sammen? Måske har I fundet drømmehuset. Der kan være mange ting at huske og holde styr på. Her vil vi komme ind på 3 ting man skal overveje, når man står over for så stor en ting, som et huskøb er. Føg med og bliv klogere på boligkøb.

Indholdsfortegnelse

1.Ægtepagt

Når man køber så stor en ting sammen, som et hus er, er der mange ting at overveje. Hvis I er gift, vil det være en god ide at overveje en ægtepagt. Specielt hvis der er børn fra tidligere forhold, eller ting af værdi man gerne vil have skal blive i familien. En ægtepagt er i disse tilfælde særdeles vigtig. Så overvej at få lavet en inden det bliver hverdag i det nye hus. Har I brug for hjælp til ægtepagt, er der mange der yder den service. En ægtepagt kan oprettes både før og efter indgåelsen af ægteskab, men det anbefales at oprette den inden ægteskabet indgås.

2.Pris – Hvor meget kan I købe for

Købsprisen på jeres nye hjem er en væsentlig faktor for jeres fremtidige økonomi. Det afgør nemlig, hvor dyrt det bliver i fremtiden at sidde i huset eller lejligheden. Banken vurderer, hvor meget I kan købe for. Sørg for at der er sat et rimeligt rådighedsbeløb af at leve for hver måned. Det nytter ikke noget, at det bliver for dyrt og hårdt hver måned. Beliggenheden af boligen er afgørende for prisen. Her kan I skrue op og ned på prisen, så afprøv eventuelt jer selv, hvor I kunne tænke jer at bo, og se så hvordan prisen er i de forskellige områder. For nogle er beliggenheden meget vigtig, og for andre er huset og dets indretning vigtigere.

3.Hvilken type lån skal I vælge

Når man køber en ejerbolig, skal man selv kunne lægge 5-10 procent af købssummen. Resten kan lånes i banken og i realkreditinstitut. Ofte kan man kun låne 80% af beløbet hos realkreditinstituttet. Resten skal man så låne i banken. Sørg for at få flere tilbud fra forskellige banker og realkreditinstitutter. Der kan ofte være meget forskel i de renter man skal betale på lånene. Timingen af købet er også væsentlig. Boligmarkedet går op og ned, og derfor er det godt, at undersøge om forholdene er gunstige lige nu, til at investere i så stor en ting, som en ejerbolig.

You may also like...