7 indretningstips til den nye boligejer

Kan du kalde dig boligejer, så har du god grund til at give dig selv et klap på skulderen. Dog skal du samtidig være forberedt på, at der er rigtigt mange praktiske ting, man skal have styr på som boligejer. Det gælder bl.a. indretningen, hvor intet bør overlades til tilfældighederne. I dette blogindlæg får du mine 7 bedste indretningstips, som du frit kan benytte dig af.

Indholdsfortegnelse

1. Skab lys i dit hjem

Det er ikke særligt opmuntrende at træde ind i et hjem, der er  mørkt og dystert. Vil du gøre dit hjem indbydende, så skal du skabe lys – og meget af det. I den anledning vil det være en stor fordel med store og åbne vinduer, så du kan udnytte dagslyset. Ydermere bør du selvfølgelig investere i nogle lamper, der kan lyse dit hjem tilstrækkeligt op.

2. Hold dig til de vigtigste møbler

Vil du undgå at føle dig fanget i dit eget hjem, så bør du undgå at fylde dit hjem op med alt for mange møbler. Det er en realitet, at man vil føle sig bedre tilpas, hvis der er god plads til at færdes i hjemmet. Før du fylder din stue op med sofaer, lænestole og borde, så bør du tænke over, hvilke møbler der er de mest nødvendige. Formår du at skabe et frirum, så vil du føle, at der er mere plads,  hvilket helt naturligt vil påvirke din dagligdag.

3. Tænk over din sammensætning af farver

Skal du indrette dit hjem på den mest indbydende måde, så er det ikke hensigtsmæssigt, at du bruger en masse forskellige farver, der ikke passer sammen. Der er selvfølgelig ingen der siger, at alle dine vægge skal være kridhvide, men du bør holde dig til de klassiske farver. Den store udfordring er at skabe en rød tråd gennem hele boligen.

4. Tag en indretningsarkitekt med på råd

Føler du dig lidt fortabt, når det handler om indretning, så kan du med fordel tage en indretningsarkitekt med på råd. Allierer du dig med en indretningsarkitekt, så kan du forvente professionel rådgivning og sparring. Det er naturligvis ikke helt omkostningsfrit, men pengene er ofte givet godt ud. Hvis budgettet ikke tillader at betale løn til en indretningsarkitekt, så kan du tage dine medmennesker med på råd. Det kunne f.eks. være en ven eller et familiemedlem, der har styr på boligindretning.

5. Vær kreativ og sæt dit personlige præg på hjemmet

Hvor end du er til den ene eller den anden stil, så er det alfa omega, at du skaber din egen personlige stil. Det gælder om at være kreativ og sætte et personligt præg på boligen. Man kan være kreativ på mange forskellige måder. Du kan f.eks. male kreative dekorationer på dine vægge, hvis du besidder de nødvendige kvalifikationer. Er du dygtig til at strikke, så kunne du overveje at strikke hyggelige tæpper og puder til boligen. I den anledning skal du selvfølgelig have investeret i noget garn – og strikkepinde. Jeg kan anbefale, at man bruger Zpagetti garn fra Hoooked til strikkede tæpper og puder. Find det her

6. Gå efter kvalitet, når du køber møbler og tilbehør

Er du ny boligejer, så skal du højst sandsynligt ude og købe en masse møbler og tilbehør til dit nye hjem. Det bliver måske en dyr fornøjelse, men det er desværre svært at undgå. Vil du gerne have glæde af dine møbler og tilbehør i mange år fremover, så bør du gå efter kvalitet. Ydermere bør du overveje at købe alt, hvad du skal bruge hos den samme forhandler. Vælger du at handle hos den samme forhandler, kan du ofte få mængderabat. Det er f.eks. alfa omega at vælge den helt rigtige seng, som man kan få glæde af i utallige år. Går du på udkig efter en ny elevationsseng, så prioriter kvalitet over pris.

7. Miks forskellige materialer

Skal man indrette et hjem, behøves man ikke holde sig til ét materiale. Mikser man forskellige materialer, kan man ofte skabe et mere spændende og vellykket resultat. Du kan med fordel bruge både sten, uld og træ, som er med til at skabe atmosfære og hygge.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *