Advokatforbehold kan vise sig at være en fordel

Et advokatforbehold er en slags klausul i en købsaftale, som køber eller sælger ved salg eller køb af fast ejendom har muligheden for at kontakte og få godkendelse af en advokat, inden købsaftalen ses for værende bindende. Kringlen i dette er, at det kan ske efter underskriften, der ellers altid ses som værende det sidste og uigenkaldelige skridt til overdragelsen.

Hvis advokaten ikke mener, at den givne købsaftale er god nok til at gå igennem for advokatens klient, er det muligt for klienten, bibeholdes med advokatforbeholdet klientens ret til at trække sig fra aftalen. Advokatforbeholdet har dog en skillevej, som består i det generelle eller specifikke forbehold. Det generelle forbehold dækker alle dele af aftalen, mens det specifikke forhold er begrænset til en del af aftalen, hvilket naturligvis skal overvejes nøje, således de rette specifikationer vælges. Alt i alt er forbeholdet altså en mulighed for at kunne gå ud af en aftale, der ellers var bekræftet med ens underskrift.

P3ZQ2AJ93U

Anvendelse af forbeholdet

Det er ikke kun i forbindelse med køb og salg af private boliger, advokatforbeholdet kan vise sig som værende en fordel, da der i erhvervsmæssige handler ikke medfører samme fortrydelsesret, hvilket ellers er givet i et salg eller køb af bolig. Derved får køber og sælger altså en nærmest omkostningsfri fortrydelsesret ved at have et advokatforbehold.

Hvis man i køb og salg af sin bolig benytter sig af den lovbestemte fortrydelsesret, er det krævet at skulle afgive et beløb til modparten i kompensation for udtrædelsen, hvilket man slipper for, hvis man har indgået advokatforbeholdet. Har man et advokatforbehold, er det altså muligt at træde ud af ellers underskrevne aftaler uden at skulle af med kompensationsbeløbet til modparten i handlen. Dette er også en af årsagerne til, at det som oftest er købere, der benytter sig sådanne advokatforbeholdet, da fordelene er bedst for købere.

Adskillelse i forhold til lovbestemt fortrydelsesret

Der er altså omkostningsmæssige motiver i at vælge advokatforbeholdet frem for at benytte sig af den lovbestemte fortrydelsesret, hvis en fortrydelse efter underskrivelse af køb eller salg er en mulighed. En anden forskel på de to fratrædelsesmulighed er, at man med advokatforbeholdet også får noget juridisk rådgivning, hvilket kan være en fordel i sådanne overdragelsessituationer, da det kan være svært at forhold i aftalen, man egentlig ikke ønsker at indgå. Derved får man hurtigt opdaget de givne forhold, hvorved man hurtigere kan få gjort noget ved det, således processen ikke bliver så langtrukken. Ønsker du at vide mere om advokatforbehold og dens ret til fortrydelse? Læs meget mere her.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *