AEG opvaskemaskine – et gedigent kvalitetsprodukt

En opvaskemaskine er en stor hjælp i hverdagen, og den sparer både tid og vand i forhold til at vaske op i hånden. Derfor er der mange fordele ved at købe en opvaskemaskine af god kvalitet, som klarer opvasken effektivt og vil kunne fungere godt i mange år. En af de bedst kendte producenter af opvaskemaskiner og andre hvidevarer er det tyske brand, AEG.

AEG opvaskemaskine

Historien om AEG

AEG blev grundlagt i 1883 i Berlin. Grundlæggeren af AEG, Emil Rathenau, skabte virksomheden efter at have købt rettigheder til at bruge nogle af Thomas Edisons lampepatenter. De første produkter var dermed elpærer, men produktionen blev snart udvidet til blandt andet motorer, generatorer og andet elektronisk udstyr.

Siden dengang er virksomheden vokset, og gennem det 20. århundrede har AEG har spillet en betydningsfuld rolle for industriel innovation og design. Virksomheden er krediteret for at have banet vejen for mange nye opfindelser.

En person, som i høj grad har været med til at forme AEG’s image og identitet, er designeren og arkitekten Peter Behrens. Han anses for at være en betydningsfuld pioner inden for industrielt design. Behrens blev ansat som kunstnerisk konsulent for AEG i 1907, og hans arbejde bestod i at markedsføre og designe produkter for AEG. Foruden produktdesign var han arkitekten bag AEG’s turbinefabriksbygning i Berlin, der senere ville blive et ikon for industriel arkitektur.

AEG er i dag en anerkendt fremstiller af diverse hvidevarer, støvsugere og køkkenudstyr. Selvom brandet har ændret sig gennem tiden løb, holder AEG stadig fast i den grundfilosofi, det blev bygget på: At udvikle innovativ teknologi.

Kvalitetsprodukter i flot design

Behrens mente, at design går ud på at skabe former, som passer til karakteren og funktionen af det enkelte produkt, frem for blot at dekorere funktionelle former.

Denne idé skinner igennem, når man kaster et blik på AEG’s produktdesign. Der er nemlig lagt stor vægt på et tidløst, stilrent og funktionelt design, som gør produktet retfærdighed. Vil du gerne se nærmere på nogle forskellige typer af produkter fra producenten, så kan du se et stort udvalg af AEG vaskemaskiner her.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *