Crosstrainer – Hvorfor træne på en crosstrainer derhjemme!

I denne efterhånden store kredsløbsmaskine jungel, som der er i de fleste fitnesscentre, finder du normalt en crosstrainer. Folk har efterhånden taget den godt til sig, og det er med god grund. Maskinen er utrolig effektiv til, at lave kredsløbstræning på. Både til folk som primært styrketræner, men også folk som træner en masse konditionstræning, er denne maskine ideel.

Crosstraineren er en blanding mellem et løbebånd, en kondicykel og en traditionel stepmaskine, som har været brugt i mange år.

På en Crosstrainer har do rigtig gode muligheder for, at få pulsen op. DU har mulighed for, at træne med forskellige sværhedsgrader som giver dig mulighed for blandt andet og udføre intervaltræning, som er utrolig effektiv.

En af grundene til den er så effektiv er fordi, at du både bruger dine arme og ben på sammetid. På den måde stiger energiforbruget, som kan sammenlignes lidt med, mave- og rygmuskler er mere belastet under træning, hvor dine ben også bliver brugt. Og når man har god belastning på musklerne, bliver de mere udfordret, og de burde derfor vokse sig større.

En Crosstrainer er også en god måde, at træne på, hvis du lider af skader. Ved at du aldrig løfter fødderne fra pedallerne på maskinen, vil kroppen ikke opleve stød, og du vil derfor ikke udsætte den for dårlig belastninger. Både som genoptræning, men også generelt træning til folk med skader, kan det anbefales, og bruge en crosstrainer.

Indholdsfortegnelse

5 Fordele ved en crosstrainer

Højt Kalorieforbrug, og højere forbrænding

– På en crosstrainer kombinere du både dine arme og ben, og på den måde sætter du derfor forbrændingen i vejret, og har et højere kalorieforbrug. Det er især en god fordel, hvis du træner for, at tabe dig.

Hurtig fremgang

– Hvis du regulært træner på en crosstrainermaskine vil du hurtig kunne se fremgang. Ved at du lave den samme bevægelse uden,a t lave mange ændringer til det, så vil kroppe hurtigere kunne forbedre sig til, at udføre denne bevægelse, og du vil kunne gøre det i længere tid og med mere modstand.

Aktivering af samtlige muskler

– Når du benytter dig af maskinen, som benytter du næsten alle muskler i kroppen. Ligefra dine benmuskler til dine ryg- og mavemuskler. Derfor er det en god maskine til, at ramme det meste af kroppen på en gang.

Uafhængig af vejret

– På en crosstrainer træner du inden for, og du skal derfor ikke bekymre dig om vejret, når du gerne vil træne. Du kan derfor træne på den hele året uden, at du skal være bekymret for, at blive måd.

Lav skaderisiko

– Der er en meget lav skaderisiko på sådanne en maskine, da du ikke bevæger kroppen frit på noget tidspunkt. Du følger maskinensbevægelser, som gør det sværere for dig, at blive udsat for en skade. Det er ideelt til begynderen eller folk der allerede er ramt af en skade, og er ved, at genoptræne igen.

Varieret træning

På langt de fleste maskiner er der en computer, som giver dig mulighed for, at lave forskellige former for programmer. Det er lige fra præ-defineret intervaltræning til hele programmer.

Udover det så er computerne i de forskellige træningsredskaber så deltajeret efterhånden, at, de kan vise flere informationer end de fleste har brug for. Det kan dog anbefales, og sætte sig ind i de forskellige informationer for, at få mest muligt ud af din træning.

Du kan blandt andet se ting som, hvor mangt omdrejninger du yder pr. minut, din tid, distance og dit kalorieforbrug.

Det kan anbefales at sætte mål inden, at du stiller dig op på crosstraineren. Det kan f.eks. være, at du mindst vil forbrænde 450 kalorier før, at du stopper. På nogle af de mere avanceret maskiner har du mulighed for, at den skal fortælle dig når du har nået dit mål, hvor med de fleste hjemmemodeller, så tæller den bare, og du skal selv holde øje med, hvornår du har nået dit mål.

Dit mål kan også sættes som tid eller distance. Det kan også være en god ide, at presse sig med intervaltræning ved, at sige i 30 sekunder yder du mindst et x antal omdrejninger pr. minut, hvor efter du har 1 minuts hvile, hvor du yder lidt mindre for, at få pulsen lidt ned igen. Ved skiftevis at få pulsen op og få den til, at falde igen. Har du mulighed for, at forbrænde mere end bare ved normal træning. Tag også et kig på dette store website med guide til valg af crosstrainer.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *