Derfor skal du vælge stålplader som erstatning for traditionelle tagplader

Der findes efterhånden ligeså mange holdninger og meninger om tagtyper, som der findes typer af tag. Eternit, tegl, skifer, beton, tagpap og ståltag for bare at nævne nogle. Ligesådan findes der mange myter og fortællinger om hvilke typer tag, man bør vælge – og især om hvilke typer man skal holde sig langt fra. Ofte stammer disse holdninger fra ideer og præferencer og ikke fra gennemtestede erfaringer. Ofte har man blot hørt om nogen, der kender nogen. Men oftest kan disse myter skydes til jorden, ved at kigge på fakta og praksis. En typisk myte som ofte lyder, er at især ståltag larmer og ikke kan holde på varmen.

Kom myterne til livs

For at komme myten om ståltagets larm og manglende varme til livs må man se på den historiske udvikling. Myten stammer fra ”gamle dage” hvor ståltaget rigtig nok larmede, idet det blev lagt direkte på tagryggen uden isolering under sig. I dag er isolering dog en naturlig del af processen med ståltag, og derfor kan den myte aflives – ligesom myten om det kolde tag, da ståltaget med isolering holder på varmen ligesom andre tagtyper.

Faktiske fakta om ståltage

Lad os i stedet kaste et blik på fakta, når beslutningen om tagtyper skal træffes. Ståltaget har nemlig en række fordele, som er værd at tage med i overvejelserne. Herunder kan du læse om hvorfor du skal vælg ståltag:

  • En økonomisk god løsning. Ståltaget kan placeres direkte på det eksisterende tag, og derfor kan du spare nedrivningsarbejdet. Det eksisterende tag fungerer som ekstra isolering.
  • En løsning med mange muligheder. Ståltaget er en fleksibel løsning der kommer i mange farver og udtryk.
  • En løsning der holder i mange år fremover. Der gives 30 års garanti på ståltage.
  • En holdbar løsning. Ståltaget er modstandsdygtigt overfor vind og vejr, og holder i mange år og kræver minimal vedligeholdelse.

 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *