Ekstra værelse i boligen? Skab en funktionel oase med disse råd

Som boligejer kan man nemt komme til at stå i en situation, hvor man har et ekstra værelse i hjemmet, som man ikke helt ved, hvad man skal bruge til. For mange ender værelset med at blive benyttet til at opbevare genstande, som man ikke helt ved, hvor man ellers skal placere. Døren holdes næsten altid lukket derind, fordi man egentlig er træt af den manglende orden i rummet. Med disse råd kan du skabe en funktionel oase i ekstraværelset, som kan bruges i mange forskellige situationer af mange forskellige personer.

photo-1501877008226-4fca48ee50c1

Indholdsfortegnelse

Skab et multifunktionelt rum

Det er en rigtig god idé at skabe et multifunktionelt rum, hvor der er plads til forskellige aktiviteter. Lav eksempelvis et fjernsynshjørne, hvor man kan hygge sig med en god film eller spille PlayStation. Anskaf en sovesofa, hvorfra der er udsyn til fjernsynet, men hvor man samtidig kan sidde med en god bog. Sovesofaen skaber ligeledes mulighed for at omdanne værelset til et gæsteværelse, hvor overnattende kan sove og opbevare sine ting. Et rum med mange forskellige muligheder kan benyttes af hele familien, og der vil på denne måde altid være sikret en eller anden form for aktivitet i hjemmet. Hvis der er flere i hjemmet, der gerne vil bruge værelset uden selskab af andre, kan det være en god idé at lave en plan, der kan hænge på døren, og som fortæller, hvornår rummet er optaget, og hvem der har førsteret på det pågældende tidspunkt. Dette er især en god idé, hvis hjemmet huser flere børn, der ofte har besøg af venner og bekendte.

 

Gør plads til kreativiteten

Ekstraværelset kan desuden bruges til at skabe et kreativt hjørne, hvor der er plads til at udfolde sig. Invester i et bord med god plads og med mulighed for både at sidde ned og stå op. Hæve/sænkeborde vil her være den rette løsning, og disse kan skaffes nemt og billigt, hvis du køber dem brugt, som du eksempelvis kan her http://www.3xr.dk/shop/el-haeve-saenke-3c1.html.

Anskaf en reol med god plads, som kan bruges til at opbevare papirer og karton i forskellige størrelser og farver, samt pensler, maling, tuscher, lim og hvad der ellers er et hit, når der skal gøres plads til kreativiteten. Skab en holdning, der siger, at det er okay at rode og spilde i denne afdeling, hvis blot man husker at rydde op efter sig, da dette vil skabe et endnu bedre fundament for den kreative udfoldelse.

 

Skab et kontorområde med flere muligheder

Det funktionelle rum kan desuden bruges til at skabe et kontorområde, hvor vigtige papirer, computer, printer osv. kan opbevares. Hæve/sænkeborde er igen her en god idé at benytte sig af, da man kan risikere at bruge mange timer foran computeren, og derfor har brug for at skifte kropsholdning indimellem. Invester eventuelt i et stort hæve/sænkebord, så du kan slå to fluer med et smæk og gøre det kreative hjørne og kontorområdet til en multifunktionel sektion, hvor der er plads til aktiviteter, der har at gøre med både kreativitet og kontorarbejde. Kontorområdet kan ligeledes benyttes af børnene til at spille computer eller lave lektier. På denne måde skaber du et kontorområde med mange forskellige muligheder.

Som tidligere nævnt kan man fordelagtigt investere i brugte møbler, da dette både skåner miljøet og formindsker omkostningerne. Der findes masser af muligheder for at anskaffe sig brugte møbler, der både er fine, komfortable, og som passer ind i dit hjem.

På med vanten, gør brug af ovenstående råd, og giv det rodede ekstraværelse en makeover, så du i stedet får en funktionel og brugbar oase.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *