Elcykler – værd at vide

Med tiden er der sket en kæmpe udvikling af elcyklerne. De er både blevet bedre og lettere.

Den udvikling var der nok mange, som ikke havde set komme. Begyndelsen var ganske vist bare en cykel med påmonteret motor og batteri. Klip til nu hvor der er tale om fuldt udviklede løsninger, hvor både batteri og motor er tænkt ind i designet.

Indholdsfortegnelse

Europa går forrest

Elcyklen er et ganske attraktivt alternativ til bilen, da man kan komme betydeligt længere for færre penge. Tyskland og Holland lægger langt foran Danmark, på trods af at salget er steget kraftigt herhjemme. Man har ofte set elcyklen som noget der kun var for de ældre generationer. Det billede er ved at ændre sig, de yngre generationer begynder nemlig også at anskue elcyklen som en transportmulighed. Producenterne præsenterer løbende nye og forbedrede designløsninger, især batteri og motor forbedres. Hvor den etablerede cykelbranche måske har lidt svært ved at komme op på den store klinge, så kommer bilbranchen med habile bud på nye elcykler, som giver et fingerpeg mod fremtiden.

Vægten formindskes

Motoren og batteriet gør, at elcykler altid vil være tungere end de traditionelle cykler. Det er ikke ualmindeligt at skulle beregne en øget vægt på mellem fem og ti kilo. Cyklerne er som nævnt blevet lettere med årene, men flere kommer også med den såkaldt walk assist feature. Den hjælper dig når cyklen skal trækkes, for med en total vægt på 25 kg har man brug for den hjælp man kan få.

Batterierne udvikles også løbende, så de både vejer mindre og yder mere.

Det er dog ikke kun vægten der udvikles, de skal også være nemmere ift. ibrugtagning.

Hvorfor vælge en elcykel?

  • Du har altid vinden i ryggen.
  • Bakker bliver nemmere at komme opad.
  • Du kan cykle længere uden at blive træt.
  • Din gennemsnitsfart øges.
  • Både på pris og miljøbelastning er elcyklen bilen overlegen.
  • God til ældre
  • Du får motion, men ikke så meget sved på panden.

 

 

 

 

 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *