Er du ved at bygge hus?

Når du bygger hus for første gang, er der mange overvejelser at gøre sig, som kan være yderst forvirrende. Vinduer, isolering, fliser osv. alle detaljer skal tænkes igennem og tages stilling til. Du vil måske ærgrer dig bagefter, hvis du overser noget.

Indholdsfortegnelse

Vinduespartier

Det kan være smukt og fristende at have vinduespartier fra gulv til loft og få en masse lys ind på den måde. Du er måske fristet til at indarbejde dette i så mange rum som muligt. Det er dog værd at huske på, at vinduer fra gulv til loft også kommer med visse udfordringer.

Det kan være svært at indrette et rum, med gulv til loft vinduer, da du jo ikke har lyst til at stille møbler foran vinduerne der tager lyset – og så er bagsiden af de fleste møbler ikke så charmerende at se på udefra. Du kan i stedet for eksempel overveje ovenlysvinduer.

Isolering

Det meste nybyg i dag, har en vis minimumsstandard der skal opfyldes. Men det kan være værd at undersøge om der er penge at spare i det lange løb, ved at se på om isoleringen kan forbedres og effektiviseres. De fleste entreprenører har sikkert en standard de plejer at følge. Du kan dog med fordel nok spørge en isoleringsekspert til råds, og få dem til at gennemgå hvad der giver mening, for netop dit byggeri. Få gode råd til isolering.

Fliser

Fliserne til badeværelset kan være en kæmpe udfordring. Men ud over at overveje udseendet, så husk også at overveje, og undersøge hvordan disse fliser opfører sig når de er våde, trænger til en vask, hvordan ser de ud når de bliver kalket til osv.

Visse fliser bliver ekstremt glatte, når der er snavs og sæberester på dem, eller matte og grimme i farven så snart de møder en smule kalk. Få en prøveklinke og test de forskellige scenarier.

You may also like...