Få det perfekte lån til din drømmebolig

Når det kommer til lånetyper, kan det være som at finde en nål i en høstak. Alle lån gavner på hver deres måde, og samme gælder de negative ting. Derfor er det vigtigt at finde et lån som giver dig den største fordel. I Denne artikel kommer vi ind på de mest basale lånetyper, og hvordan de gavner dig.

Alle lånetyper har fordele og ulemper, og derfor findes der ikke et perfekt lån, som er bedre end andre lån. I sidste ende handler det om:

  • Hvor meget skal du låne?
  • Hvor hurtigt kan du betale lånet tilbage?
  • Har du en stabil indkomst?

Indholdsfortegnelse

Boliglån

Denne lånetype er et banklån, med sikkerhed i boligen.  Et boliglån bruges i forbindelse med et boligkøb. Flertallet som køber bolig, har ikke pengene selv, til at betale kontant, og derfor skal de som regel optage et større lån i forbindelse med renovering af boligen.

Et boliglån har som regel en variabel rente. Derfor kan renten enten stige eller falde løbende. Det er derfor vigtigt, at du som potentiel låner, har styr på den variable rente, inden du begynder at høste tilbud fra forskellige udbydere.

Du har mulighed for at få en løbetid op til 30 år, i de fleste banker. Det anbefales dog, at du har en lånetid på max 10 til 20 år, da du ender med at betale for meget rente.

På det danske marked bliver der taget brug af 3 forskellige typer boliglån.

  • Variabelt forrentet boliglån
  • Fastforrentet boliglån
  • Prioritetslån

Fastforrentede lån

Denne lånetype har en fast rente, uanset hvordan markedet ændrer sig med tiden. Dette lån dominerede lånemarkedet til og med år 2003. Lånet er desuden kendt for en lånetid på 30 år.

Fordelen ved dette lån, er at du kender dine udgifter fra punkt til prikke, hvad angår dit lån. Og du bliver ej heller påvirket af renteændringer. Desuden har lånetypen en lidt højere fastrente, og det er den største ulempe ved denne lånetype.

Flexlån

Denne lånetype har en rente som ændres løbende, og er kendt som en billig måde at finansiere boligkøbet på. Den største ulempe er at, du ikke kender dine udgifter i fremtiden da renten er dynamisk.

Hybridlån / Citalån

Denne lånetype er forholdsvis ny, og minder meget om et Flexlån. Renten er dynamisk og ændres en gang hvert halve år. Du skal være opmærksom på at der er nogle tekniske specifikationer, som gør at lånet kan være mere risikabelt.

Jyske Banks boliglån

Jyske Bank er kendt for at tilbyde forskellige lånetyper, som på overfladen minder om et realkreditlån, men som hælder sig mere til et banklån.

Du skal være påpasselig med et lån fra Jyske Bank, da de er underlagt andre regler og love.

Jyske Bank er kendt for at have lave stiftelsesomkostninger og lav rente. Dog kan Jyske Bank til hver en tid, kræve lånet indfriet – og det kan blive en dyr fornøjelse, og sætte dig i en dårlig position økonomisk.

FlexLife

Dette lån er relativt nyt på markedet og tilbydes af Realkredit Danmark. Lånetypen er som et Flexlån, dog med en særlig afbetalingsprofil, samt høje bidragssatser.

Du har nu rig mulighed for at finde det realkreditlån som passer dig bedst. Du kan se mere om, hvordan du vælger det rigtige realkreditlån ved at klikke her.

 

Få overblik over din økonomi inden du tager i banken

Når du skal ud og låne til din drømmebolig er det vigtigt at have et godt overblik over din økonomi, så du ved hvor meget du kan betale af på et eventuelt lån om måneden.

Når du danner dig et godt overblik over økonomien kan du samtidig overveje, hvor du eventuelt kan spare penge. Det kan fx være ved at finde billigt bredbånd ved at sammenligne priserne på forskelligt bredbånd, så du finder det der passer bedst til dig og samtidig har en god pris. Du kan læse mere om, hvordan du finder billigt bredbånd på denne hjemmeside.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *