Fordele og ulemper ved forskellige låntyper ved et boligkøb

Ved boligkøb er der virkelig brug for solid rådgivning. For størstedelen af os er et eventuelt boligkøb nemlig den største økonomiske beslutning, vi skal træffe i vores liv.

Det er de færreste, der har råd til at smide så store penge uden at tage et lån i banken. Hertil er der kæmpe forskel på låntyper. Du kan spare mange penge ved at vælge det rigtige lån, og på samme måde også tabe mange penge, hvis du vælger et uhensigtsmæssigt lån. Det lyder kompliceret, men bare rolig – vi guider dig!

key-2323278_640 (1)

Indholdsfortegnelse

Lån med udgangspunkt i boligsituationen

Man kan som udgangspunkt ikke sige, at det ene lån er bedre end det andet. Det handler om mange ting. Blandt andet hvordan den danske økonomi ser økonomi. Derudover størrelsen af lånet. Altså mere præcist, hvilken bolig du skal. Er det en andel? Er det en ejer og i så fald, hvor dyr er den?

Når valget af bolig skal tages, vil det være en god idé at tilknytte en boligadvokat. Med den nye ejendomsmæglerlov er ejendomsmægler i endnu højere grad gået hen og blive sælgers repræsentant, hvorfor du som køber har brug for din egen rådgiver.

Prioritetslån

Et prioritetslån handler i høj grad om fleksibilitet. Endnu mere end det gør ved et realkreditlån og et banklån.

Et prioritetslån kombinerer det bedste fra begge verdener. Det er et lån med en lav rente, men hvor renten samtidig er variabel. De laver renter kan realiseres, da du ligesom med realkreditlånet stiller garanti for lånet med din bolig.

En anden god ting ved et prioritetslån er, at du slipper for ekstraomkostninger, der ellers er forbundet ved realkreditlån. Her gælder blandt andet bidragssatser.

Man kan argumentere for, at et prioritetslån er en kassekredit på steroider. Ligesom med et kassekreditlån betaler du nemlig kun renter af de penge, du rent faktisk har brugt. Det vil sige, hvis du har et prioritetslån på 100.000 kroner, men kun har brugt 50.000 kroner, så er det kun dem, du betaler renter af.

Der er altså rigtig mange fordele ved prioritetslån

Andelsboliglån

Et andet lån som ikke får så meget spaltetid er andelsboliglånet. Men faktum er, at et andelsboliglån er den rette løsning, hvis du har brug for finansiering af et andelsboligkøb.

I praksis er det et lån med meget billige, variable renter. Et lån med en lang løbetid, og hvor du har mulighed for at låne den fulde værdi andelsboligen.

Andelsboligen blev oprettet, fordi det var svært at få finansieret et køb af andelsbolig som ikke var kategoriseret under det traditionelle realkreditmarked. Det resulterede i, at potentielle købere af en andelsbolig var nødsaget til at tage nogle til tider meget dyre lån, og at selvom andelejere ofte sad med et næsten lige så stort månedligt afdrag som boligejerne.

Ligesom med prioritetslånet kan du med andelsboliglånet stille sikkerhed med din bolig, hvorfor du får en meget rentere end ellers.

En anden fordel ved et andelsboliglån er, at du slipper for at få finansieret dit boligkøb af flere lån med flere forskellige rentesatser. Hvor du normalt kun kunne låne op 80 procent af vurderingen, kan du med dette lån få finansieret 100 procent.

Alt dette giver dig en meget mere overskuelig vej til din nye bolig. Du skal kun optage et lån, og har derved kun brug for en godkendelse.

Andelsboliglånet er perfekt til dig som ikke har lyst eller kapital til at købe en ejerlejlighed, men stadig vil have sit eget sted. Det er perfekt, hvis du ikke vil sætte dig højt i det med en fast månedlig ydelse.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *