Gode råd og tips til din renovering

Der kan være mange årsager til, at du synes det er tid til at renovere. Når du renoverer handler det virkelig om at være på forkant med tingene. Ellers kan det hurtigt løbe løbsk og give en fornemmelse af, at man ikke har styr på hele foretagendet. Derfor giver vi dig i det følgende gode og råd og tips til din renovering.

renovering

Indholdsfortegnelse

Budgettering

Inden du går i gang med den helt store tur, er det selvfølgelig vigtig, at der er styr på budgettet. Rigtig mange havner desværre i en situation, hvor budgettet lige pludselig løber løbsk. Det er noget være rod. En renovering skal nemlig til for, at man får det bedre i sin tilværelse og ikke dårligere.

Hvis du fra start af er grundig i din renovering, kan du undgå ubehagelige overraskelser. En kendt tommelfingerregel lyder på, at man gerne skal lægge 10 procent oveni de estimerede udgifter. Der kommer næsten altid et eller andet men ikke har forventet. Det skal du bare klar over.

Et fokuspunkt ad gangen

Det nytter ikke noget, at man renoverer til højre og venstre uden at have et eller andet form for system. Det bliver simpelthen for uorganiseret.

Du skal simpelthen starte med det, der kræver den største renovering. Hvis du eksempelvis lige har startet din egen virksomhed, og står til ansvar overfor private investorer som Magnus Kjøller, er det en god ide at starte med hjemmekontoret. På den måde kan du hurtigt komme i gang med at arbejde hjemmefra, hvilket er en god måde at holde udgifterne nede, når du lige er startet på egen hånd.

Det er svært at sige, hvad du skal gøre hertil, da det er meget individuelt, men et godt sted at starte i forbindelse med renoveringen af kontoret er at beslutte sig for hvilken indendørs vægmaling, der skal benyttes. Malingen siger rigtig meget om et rum.

Hvor de fleste rum er hvide, kan det muligvis være en god ide at benytte sig af en maling, der giver et lille mere intimt look.

Overvej energirenovering i din renovering

Du behøver ikke at vælge mellem renovering og energirenovering. Du kan sagtens gøre begge ting på en gang. Det er endda en fordel, da du på den måde får det overstået.

Der er rigtig mange gode grunde til at energirenovere. Det hjælper på pengepungen, det skåner miljøet og det giver dig et mere komfortabelt hjem. Inden du går i gang med energirenoveringen, bør du undersøge det nuværende energimærke. Det kan nemlig typisk ikke betale sig at energirenovere, hvis bygningen allerede er blevet tildelt et godt energimærke.

Hvis boligen har et lavt energimærke, er det næsten 100 procents sandsynlighed en rigtig god investering.

Hvad skal jeg energirenovere?

Igen, der er mange muligheder i forhold til, hvad du kan energirenovere. Et af de områder, hvor man virkelig kan gøre en forskel er i forhold til husets facade, hvor der ofte er højt spild af varme. Hertil vil det være en god ide at igangsætte en hulmursisolering.

Som navnet antyder er en hulmursisolering en isolering af hulrummet mellem yder- og indervæggen. I modsætning til hvad rigtig mange forestiller sig, tager en hulmursisolering ikke meget mere end en lang eftermiddag. til gengæld gør det virkelig en forskel i forhold til dit varmeforbrug.

Rent praktisk foregår en hulmursisolering således, at du indsætter papiruld i det allerede nævne hulrum. Med ny teknologi går det meget hurtigere at indsætte dette papiruld, og uldet er meget mere effektivt end tidligere materialer.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *