Gode råd til anlæggelse af ny indkørsel

Står du og skal have anlagt en ny indkørsel? Vil du spare pengene, og gøre det selv? Det kræver blot nogle små ressourcer og hænderne vendt rigtigt. Nu om dage er beton indkørsler blevet et kæmpe hit, og fliserne er ved at være ude af markedet. Det kræver dog alligevel en smule hvis betonet skal anlægges.

Indholdsfortegnelse

Stabilt underlag til din indkørsel

Det er vigtigt når det skal anlægges en ny indkørsel at man sørger for at underlaget er stabilt. Det kan opbygges med grus, det er dog vigtigt at der startes noget inden grus, for ellers synker dit arbejde. Stabilgrus er nemlig ikke nok til at holde på betonet. Det kræver et fundament.

Der skal altså også bruges andre typer af sand og grus til den nye indkørsel. For når det regner, samles der oftest store mængder af vand. Det skal man sørge for at det hurtigt kan komme væk. Du kan lave et bundsikringslag af sand, så regnvandet har en chance for at komme væk. Der skal ovenpå bundlaget være 20 cm grus. Så den er stabil at have en bil på.

Mængde af grus

For at du kan vide hvor meget der skal bruges af materialer, så følg dette:

  • Beregn ud fra L+B
  • L*B*0,15= X Kubikmeter.

Du ved når du har lavet en beregning, hvor meget grus du skal bruge. Men køb gerne ekstra, for det er der tit behov for. Når dine fliser/beton er aflagt, skal der aflægges Fugesand og afretningssand. For at undgå ukrudt og skæve fliser.

Kæmpe fordele ved stabilgrus

Når du aflægger en ny indkørsel, så er det sindssygt træls hvis den lynhurtigt bliver skæv og ujævn. Det er et problem hvis der skal holde en bil, eller andet tungt. For fliserne har ingen chance for at lægge lige.

Årsagerne til at indkørsler oftest synker er fordi underlaget ikke er stabilt nok. Derfor har det en kæmpe betydning hvilket underlag du vælger. Det er alt for dumt at spare penge på det forkerte sand. For det ender med at du alligevel kommer til at bruge mange penge, fordi dit arbejde ikke er godt nok. Der er intet værre end de skader som kan ske.

Hvilke konsekvenser giver det uden brug af stabilgrus?

Din indkørsel synker, det resulterer i en skæv indkørsel. Det er en rigtig skidt ting, for din indkørsel er ikke lige. Det giver problemer hvis det regner. For vandet kan ikke komme væk, og det kan i værste tilfælde ende ud i en oversvømmelse. I og med at din indkørsel er opbygget op af huset, er der stor chance for at det går ud over huset.

Der er intet værre end vand i huset, fordi din indkørsel er lagt forkert. Så sørg nu for at det hele er som det skal. Om så du skal bruge flere penge på stabilgrus. Det er trods alt bedre end at bruge penge på diverse vandskader, og nye belægninger indendørs samt møbler.

You may also like...