Gode råd til boligejeren over vinteren

Boligen er dit helle. Det er der, du kan være bare dig selv uden at skulle bekymre dig over, hvad folk tænker om dig, og om du har det rette tøj på. Derfor er boligen en så vigtig del af dit velbefindende.

Dette gælder bestemt også om vinteren, hvor du på grund af vejret formentlig befinder dig endnu mere inden døre, end du gør om sommeren. Nu hvor kulden og vinteren for alvor er ved at tage fat, er det på tide vi guider dig med gode råd og tips til din boligsituation om vinteren.

Indholdsfortegnelse

Bor du det rette sted?

Dette er et spørgsmål, du altid bør stille dig selv. Også selvom det måske kan være svært at komme til den erkendelse, at man faktisk godt tænke sig at bo et helt andet sted.

Hvis dette er tilfældet, hvorfor så ikke gøre det nu? Hvis du er effektiv og finder en, der kan guide dig i bolighandlen, er det bestemt en mulighed at kunne holde juleaften og starte det nye år i din nye, lækre bolig. En frist start et godt og nyt sted er altid en god ting.

Er du klar til jul?

Nu vi er ved emnet, kan vi ligeså godt tage det først som sidst. En af de få gode ting ved vinteren, er julen. Der er bare en helt særlig stemning ved julen, og den bliver bestemt ikke mindre udpræget af, at du gør noget ud af det derhjemme.

Du kan ligeså godt starte i god tid, da julen bestemt ikke er en tid, hvor man skal stresse rundt og tage beslutninger i sidste øjeblik.

Hvis du derfor ikke allerede har ting, der er gode til at pynte op med, vil det være en rigtig god ide at anskaffe dem nu.

Det kan være alt muligt. Lige fra de klassiske ting som julehjerter og julestjerner til at finde juletræstæppet fra dine drømme, som vil være prikken over i’et i din bolig.

Traditionen tro

Julen handler om tradition. Det handler om at se tilbage og være glad for det, man nu engang har. En af de ting er boligen. Derfor handler det også om at passe på det.

Hvis du derfor har et hængeparti på den front, vil julen være et godt tidspunkt at komme hængepartiet til livs. Hvilken bedre måde er der at gøre det end sammen med din kære familie og venner.

Hertil kan du jo eventuelt invitere til komsammen hjemme hos dig, hvor I alle sammen drikker gløgg, spiser æbleskiver og julemad. Men først lige ordne de praktikaliteter, der nu engang mangler.

Energirenovering

En af de knap så gode ting ved vinteren, er kulden. Det kan man ikke komme udenom. Men det er ikke bare dig, der fryser. Nej din bolig fryser også, og det betyder, at rigtig mange energi og varme tit går til spilde.

Dette gælder særligt, hvis du ikke tidligere har energirenoveret, og du bor i en gammel bolig. Det er ukomfortabelt at bo i sådan et hjem, men hvad endnu være er, at det virkelig rammer din pengepung og er meget dårligt for miljøet.

Selvfølgelig er en fuldkommen energirenovering et stort projekt at gå i gang med, men lidt har også ret. Det kan være at skifte vinduerne, eller opgradere radiatorventilerne og termostatstyringen.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *