Gør algerne skade på tag eller murværk?

Det korte svar er nej. Indrømmet, så er alger på tag eller murværk ikke et kønt syn.Hvis du gerne vil af med algerne, så er der råd for det.

Indholdsfortegnelse

Alger – hvad kan du gøre og hvad skal du helt sikkert ikke gøre

Lad os igen slå fast, at alger er uskadelige. Grimme ja, men ganske harmløse. Du skal altså ikke frygtet hverken for tag eller murværk. Algerne påvirker ikke holdbarheden på nogen måde. Der er altså ingen grund til at tro, at huset falder ned om ørerne på jer hvis algerne ikke fjernes. Det du helt sikkert bør afholde dig fra, er at gå i gang med algefjerning på taget. Bare ved at gå rundt på taget, så risikerer du at gøre meget mere skade end gavn. Har du tænkt dig at bruge højtryksrenseren? Så lad være! Trykke vil være med at til at give tagstenene en ru overflade. Det gør det kun nemmere for algerne at sætte sig fast. Det var jo ikke lige det der var planen…

 

I stedet skal du starte med at forebygge at algerne overhovedet kan gro.

 

Sådan forebygger du algevækst

Vil du hindre algerne i at fæstne sig, er jævnligt årligt vedligehold en rigtig god start. Beskær store buske og træer, som kaster skygge på tag og murværk. Holder du tag og mure tørre, så har du allerede gjort livet lidt mere surt for algerne. De elsker nemlig fugt, så tørre flader er ikke noget for dem. Har du eternittag, så er det en lidt større udfordring. Taget skal undersøges for asbest og senere skal Arbejdstilsynet kontaktes. De kan informere dig om hvordan du skal forholde dig.

Gode råd

Kan være meget dyre. Især hvis du kaster dig ud at hælde kemikalier på algerne. Brug kun et godkendt algemiddel. Alt andet er strafbart i henhold til Kemikalieloven. Bryder du den, vil det som minimum udløse bødestraf, men kan give op til to års fængsel. Så man bør tænke sig grundigt om.

 

 

You may also like...