Guide til at bygge et nyt hus

Er dit hus gammelt og nedslidt eller har du købt en ny grund? Så er det for det meste en bedre ide at bygge et nyt hus.

Det gælder især hvis du bor i steder som Nordsjælland, Østsjælland eller Østjylland, hvor kvadratmeterpriserne er højest.

For at klæde dig på til at bygge et nyt hus, så har vi delt hele processen op i 5 simple steps fra drøm til færdigt hus.

render-1477041_640

Step 1: Slip fantasien løs uden begrænsninger

Det første step er, at slippe fantasien løs, og tænke på hvordan dit drømmehus vil se ud, hvis der ikke var nogle begrænsninger.

Kig på nettet efter inspiration til hvordan dit drømmehus skal se ud.

Tænk på alle de ting som du godt kunne tænke lige fra hvilket type terrasse, carport og om der skal ekstra ting som swimmingpool i huset.

Efter du har fundet de forskellige ting du gerne vil have, så prioriter, hvad der er vigtigst for dig.

 

Step 2: Vær realistisk og tænk på behovene

Det andet step er, at kigge lidt mere realistisk på huset, og finde ud af hvad der er behov for.

Her er det vigtigt at i finder ud af hvor meget plads i har brug for, hvad der skal være anderledes end jeres nuværende hus.

Der er altid forskel imellem, hvad du har planlagt og hvad du gerne vil have når du går rundt i huset og prøver at forestille dig hvad du gerne vil have.

Udover det skal i også tænke over om i måske skal have flere børn på et tidspunkt, så der er plads til dem.

 

Step 3: Snak med bankrådgiveren om finansiering

Det tredje step er, at snakke med en bankrådgiver og planlægge økonomien omkring jeres nye hus.

Her er det vigtigt at i henvender jer til et byggefirma og begynder den indledende dialog med dem, så de kan give et bud på hvad det vil koste jer.

Herefter skal i snakke med bankrådgiveren om hvilke forskellige finansieringsmuligheder, som i har og hvad der passer bedst til jer.

Det er også væsentligt at finde ud af, hvordan betalingen til byggefirmaet skal foregå. Nogle firmaer skal have al betaling inden, mens andre skal have betalingen løbende.

 

Step 4: Planlæg byggeriet med arkitekt og byggefirmaet

Det fjerde step er, at snakke med de professionelle, som skal stå for at bygge jeres hus.

Først og fremmest, så skal du snakke med en arkitekt, hvor du giver ham alt informationen, som du har lavet indtil nu, så har noget at tage udgangspunkt i.

Hvis i skal have revet et gammelt hus, så skal i både koordinere det med et nedrydningsfirma og byggefirmaet der skal opføre det nye.

Du skal sammen med både byggefirmaet og arkitekten planlægge alt i detaljer ned til, hvilke døre, vinduer og gulve der skal bruges.

Når alt er planlagt, så kan i gå videre til step nr. 5.

 

Step 5: Dit nye hjem rejser sig fra jorden

Det femte step er, at se jeres nye hus blive bygget, hvor i ikke skal gøre så meget ud over at følge udviklingen af jeres hus, som bliver bygget.

Det er dog vigtigt at i snakker med byggefirmaet om, hvordan i bedst muligt vedligeholder huset, så det står pænt og flot de næste mange år.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *