Guide til god låsesikkerhed: Sådan sikrer du din nye bolig

Måske er du for første gang ved at flytte i hus eller bygge dit helt eget. Uanset din situation er låsesikkerheden utrolig vigtig for, at din bolig er sikret mod indbrud. Ønsker du ogsåat sikre din nye bolig bedst muligt, får du her nogle gode råd, som du kan lade dig inspirere af.

Råd til låsesikkerhed i den nye bolig

  • Få udskiftet eller omkodet låsene. Skal du overtage en bolig, som andre tidligere har boet i, er det første, du skal gøre, at udskifte eller omkode låsene. Gør du dette får du først og fremmest et komplet overblik over, hvem der har nøgler til din bolig, da du selv styrer, hvem du giver de nye nøgler til. Afhængigt af hvornår din nye bolig er bygget, kan det ogsålet være, at låsene er forældede. Er de mere end 10 år gamle er det meget sandsynligt, at der er brug for nye låse –både fordi de er slidte, men ogsåfordi, at de gamle låse som regel kun har 5 stifter, hvilket er blevet for let at bore eller lirke op. Skift i stedet til en lås med flere stifter og kopisikring. Tal med en låsesmed for at fåden rette hjælp til at udskifte eller omkode dine lås. Skal du have fat i en låsesmed på Amager, kan du eksempelvis prøve HV Låseteknik.
  • Tag højde for alle døre. For at opnå optimal låsesikkerhed skal du ikke kun tænke påat have en god lås påyderdøren –ofte gør indbrudstyven nemlig ogsåbrug af de alternative indgange såsom kælderdøren, terrassedøren eller bagdøren. Sørg for at have mindst én lås pådisse døre, som ligeledes er af nyere dato og dermed ikke lette at bryde op.
  • Få beslag på vinduerne. Endnu en vej, som indbrudstyven højst sandsynligt vil forsøge sig med, hvis yderdørene ikke er til at fåop, er vinduerne. Opfører du en ny bolig, bør du derfor vælge vinduer med sikringsglas, der er enten hærdet eller lamineret og derfor ikke smadres let. Alternativt kan du ogsåvælge at sikre vinduerne ved at læge et beslag pådem, som gør eventuelle indbrud væsentligt mere besværlige og tidskrævende.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *