Guide til hvordan du bygger et solidt legehus

Et legehus kan være en super god gave til selv de meste kræsne børn og garanterer mange timers leg. Det er derfor den perfekte overraskelse til dig, der har børn eller børnebørn i alle aldre og køn. Og selv når børnene en dag bliver for gamle til den slags, så er det perfekte legehus stadig garanteret at pynte i din have! Men du ved nok, at det kan være svært at finde et sted og starte. Vi har derfor samlet den perfekte guide til dig, der ønsker at bygge et solidt legehus. Nemt og billigt, og så behøver du slet ikke have håndværkserfaring!

Billige legehuse

Du kan bygge et legehus både på jorden, i et træ, eller et helt andet sted. Der er et hav af muligheder og kun fantasien sætter grænser. En stak billige brædder kan lynhurtigt omdannes til et sæt smarte byggeklodser til et super billigt og kreativt legehus. Du kan nemlig benytte hak-i-hak samlinger til at give dig et utal af muligheder for børn og børnesind til at udfolde sig i diverse husbyggeri, flyvemaskiner, biler mm. En anden billig løsning kunne også være det trekantede tipihus, som kan bygges med helt almindeligt standardtræ fra dit lokale byggemarkeder.

Skal dit nye legehus skille sig ud fra mængden, og er du villige til at bruge en lille skilling ekstra, så er det nok en god ide at få fat i sav og skruemaskine, men mere behøver du altså heller ikke. Prisen er du helt selv herre over, og der er et utal af muligheder til rådighed, hvis man bare sætter fantasien lidt på prøve. Har du ikke selv penge lige nu, så kan du altid låne penge.

Materialer til legehuse

Den oplagte mulighed er naturligvis at anvende træ til legehuset. Dette kan man få meget billigt i diverse former og faconer i dit lokale byggemarkeder. Inden du køber træ, er det dog en god idé at tænke over en udformning til legehuset. Det er kun dig og dine ambitioner, der sætter grænsen. Så om det skal være en lille hyggelig hytte med 4 vægge og et tag, eller den helt store version på pæle, eller i et træ, og med rutschebane og hele molevitten er helt op til dig. Det er dog relevant med husets udformning, da det så bliver nemmere at købe den helt rigtige mængde træ. Hvilken type træ, eller om det skal males, er helt op til dig. Det kan dog være en god idé at købe lidt mere træ, end du skal bruge, da det kan være, der skal bruges lidt mere afstivning til huset, eller at samlinger fylder mere, end du regner med.

Når du så har fundet ud af ca. hvor meget træ der skal bruges, skal du begynde at tænke på, hvordan det skal samles. De fleste mindre huse kan sagtens samles med den helt nemme hak-i-hak samling. Andre metoder der kan bruges, er at lægge trælægterne skiftevis over hinanden om hjørnerne. Ellers kan der benyttes den helt avancerede fer-not samling, eller at skære hjørnerne i vinkel og så bore dem sammen. Dette er dog kun for dig, som har lidt mere erfaring med træ, og som ønsker lige den sidste flotte detalje på dit barns legehus.

Når du så har besluttet dig for træ og samlinger, er det tid til at bygge. Du kan ligeså stille prøve dig frem ved at bygge en sektion af bunden ad gangen og så bygge op af. Dette er i hvert fald nemmest, hvis du kun er en person. Når huset så småt er ved at stå færdigt, er det dog en god idé at tænke over, hvordan barnet kommer til at bruge huset. Hvis du kan mærke, det tipper lidt når du skubber til det, kan det derfor være en ekstra god idé at forstærke huset med ekstra brædder. Dette kan gøre ved at tilføje ekstra brædder, der sidder på skrå mellem en top og en bund samling på en side. Dette kan især overvejes, hvis du tænker der vil opstå meget leg på taget.

Så nu er dit nye flotte legehus så ved at stå færdigt. Vent til du ser dit barns glade reaktionen, eller du kan gøre det endnu vildere og flottere ved at tilføje rutschebane, eller bare dekorere området omkring legehuset med flotte blomster, eller hvad der ellers falder dig ind.

 

 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *