Har du netop købt nyt sommerhus? Få gode tips til forsikring og alarmer her

Når man har købt nyt sommerhus, kolonihavehus eller lignende, kan det være en stor fordel, hvis man har fritidshuset forsikret, således man ikke mister noget, såfremt uheldet skulle være ude. Derudover er det muligt at komme dette i forkøbet, hvis man har alarmer, der kan være med til at mindske skader eksempelvis i forbindelse med brand eller indbrud.

Indholdsfortegnelse

Forsikring af fritidshuse kan virke meget omfattende – orientér dig omhyggeligt

Der findes forskellige områder indenfor forsikringer, der er obligatoriske at have, hvilket kunne være husejeransvar, bygningsbrand, glas og sanitet, bygningskasko og retshjælp. Derudover er der mulige tilvalg, hvilket blandt andet kunne gælde insekt og svamp, rør og kabel, stikledning og udvidet dækning. Der findes mange forskellige typer af underemner i selve forsikringen, man skal have styr på.

Husejeransvaret dækker eksempelvis det erstatningsbidrag, man som husejer kan blive pådraget, hvilket eksempelvis kunne gælde en løs tagsten, der falder ned og skader en forbigående person eller en anden genstand, der er uheldigt placeret. Derudover indeholder forsikringsdelen, glas og sanitet, brud på vinduer, toilet, keramiske kogeplader og meget mere. Derfor er det altså vigtigt at vide, hvad man gerne vil forsikres mod, inden man vælger sin forsikring, således forsikringen stemmer overens med de ting, man ønsker forsikret. Klik her for at læse mere om de forskellige typer af forsikringer, der er obligatoriske eller tilvalg.

Find den rette type af alarmpakke

For at øge trygheden i fritidshuset, når man er der, såvel som når man ikke er, kan man anskaffe sig alarmer, hvor du kan sikre dit hjem med tyverialarm og hjælpe til en mere udpræget tryghed. De forskellige udbydere af alarmer, udbyder alle forskellige pakker, der alle indeholder noget forskelligt. Derfor kan det være en god idé at vide, hvor mange alarmer man ønsker, og om det blot skal være brandalarmer, tyverialarmer eller begge dele.

Herudover kan man ligeledes overveje, om man ønsker præventive alarmskilte, der informerer om, at stedet er indrettet med alarmer, hvilket kan forhindre eksempelvis indbrud. Alarmerne skal dog også installeres, og herfor kan det være en god idé at overveje, hvor i huset alarmerne skal sidde, eller man kan søge rådgivning til netop dette hos alarmfirmaer.

Forsikring såvel som præventive alarmer gavner oftest

Det er ikke blot alarmerne, der giver sikkerhed og tryghed, da forsikringer fungerer som en slags sikkerhedsnet, der redder, såfremt uheldet skulle være ude. Dermed kan man altså både føle sig tryg, når man opholder sig i fritidshuset, såvel som når man ikke gør, hvorved man opnår en form for tosidet forsikring og tryghed. Forsikringerne dækker skaderne, mens alarmerne kan forebygge begrænse, og eller dække dem.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *