Hvordan virker en luft til vand varmepumpe

Markedet for varmepumper er i vækst. Hvert år investerer flere og flere danskere i en varmepumpe. Du kender sikkert i forvejen til luft til luft varmepumperne, som også kan bruge som klimaanlæg om sommeren. Færre kender derimod ret meget til luft til vand varmepumper.

En luft til vand varmepumpe virker på samme måde som en luft til luft varmepumpe. Den opsamler luft i den udvendige del, som den omsætter til varme igennem et lukket kredsløb med kølemiddel. Den eneste forskel er, at en luft til luft varmepumpe bruger varme til at blæse varm luft ud igennem en indedele, mens en luft til vand varmepumpe bruger varmen til at producere varmt vand til hele huset. Det varme vand sendes rundt i et vandbåret varmesystem – det kan både være radiatorer eller gulvvarme. Der lagres også vand i en varmtvandsbeholder, som kan bruges som brugsvand. En luft til vand varmepumpe kan købes med en indbygget varmtvandsbeholder eller helt uden.

Der skal en certificeret kølemontør og en smed til at opsætte en luft til vand varmepumpe. Langt de fleste forhandler har opsætning inkluderet i prisen. Den nye luft til vand varmepumpe kobles på de eksisterende rør, når det gamle fyr er afmonteret og fjernet. En luft til vand varmepumpe er den ideel afløser for et gammelt oliefyr, og det er også har du får den største årlige besparelse på dine varmeomkostninger. Du vil kunne spare helt om til 70 % og samtidig mindske CO2 forureningen betydning. En luft til vand varmpumpe bruger vedvarende energi til at producere varme og derfor er miljøpåvirkningen væsentlig mindre. Den kræver dog også strøm for at fungere. Strømforbruget varierer efter årstiden. Forbruget vil være højere i de kolde vintermåneder, men varmepumpen kan køre året rundt – også selvom der er minus 20 graders frost udenfor.

Prisen varierer en del fra mærke til mærke og efter størrelsen/effektiviteten på pumpen.

You may also like...