Hvorfor vælge et vinylgulv?

Mange har allerede opdaget, at vinylgulve har mange gode egenskaber, og derfor er vinylgulve nu ved at gøre et stort comeback, når vi taler om gulvbelægning. Nutidens vinylgulve er nemlig yderst moderne, og der er et væld af valgmuligheder, hvad angår farver og mønstre. Mange af mønstrene på gulvene er så naturtro, at det kan være svært at se, om det eksempelvis er et klinkegulv, eller et vinylgulv. Du kan se et stort udvalg af vinylgulve her.

Vinylgulve er en lidt blødere gulvbelægning end eksempelvis klinke- og laminatgulve, men det er samtidig også en meget slidstærk gulvbelægning som er velegnet i rum, hvor der er meget aktivitet. Ligeledes besidder vinylgulve en lukket overflade, som sikrer, at fugt og skidt ikke kan trænge ned i gulvet. Dog skal det nævnes, at nogle former for pletter godt kan farve/plette gulvet, hvis pletten ikke fjernes hurtigt. De fleste pletter kan fjernes med ganske almindelige rengøringsmidler.

Vinylgulve kræver ikke vedligeholdelse som mange andre former for gulvbelægning. Gulvet kræver kun den daglige rengøring i form af fejning/støvsugning og så lige en gulvvask efter behov. Her bruges bare en hårdopvredet klud og lidt rengøringsmiddel, som er beregnet til gulvvask.

Ud over at vinylgulve er praktiske, så har gulvet som før nævnt også en lidt blødere overflade end mange andre gulvtyper. Denne lidt blødere overflade kan også være med til at sikre et rum uden den store rumklang. Overfladen kan også bidrage til at skabe bedre komfort i form af dens blødhed og varme. Sidstnævnte bliver rigtig godt, hvis gulvet lægges på gulvvarme, hvilket vinylgulve egner sig rigtig godt til.

Et vinylgulv kan holde i mange år, alt efter hvordan det behandles. Et vinylgulv kan som mange andre gulve ridses, så det er altid en god ide at bruge filtdutter under stole og måtter ved dørene.

Hvilket vinylgulv skal jeg vælge ?

Overfladen og udseendet på dit gulv har en meget stor betydning for, hvordan rummet opleves. Gør gulvet rummet mørkt, lyst, rolig eller levende? Ja, der er mange æstetiske overvejelser at gøre sig, inden det rigtige gulv vælges. Heldigvis er der så mange forskellige farver og mønster, når vi snakker vinylgulve, at der er taget højde for, at vi alle har forskellig smag og forskellige formål, vi ønsker at bruge gulvet til. Skal vinylgulvet lægges i et rum for at skabe blikfang, så kunne et gulv med en frisk farve eller et vildt mønster måske være det, man skulle vælge. Er det derimod noget, som skal lægges i et rum, der skal passe til ens øvrige ting i huset og et gulv, man skal se på hver dag, så skal man lige have det med i overvejelserne. Men igen – det helt op til den enkelte at vælge lige det vinylgulv, der passer bedst til ens smag.

 

Hvordan lægges et vinylgulv ?

Som udgangspunkt kan du selv lægge et vinylgulv, og det er ganske lidt udstyr, du skal bruge for at komme i gang. Inden du starter, skal du sørge for, at dit undergulv er jævnt, så der ikke er små buler og skævheder.

Det anbefales, at gulvet fuldlimes på arealer over 20 m2 – ellers kan du fint bruge dobbeltklæbende tape, når du skal lægge dit gulv.

 

Har du planer om at lægge vinylgulv i dit badeværelse, SKAL dette gøres af en professionel, da der gælder strenge regler i vådrum, og dette er ikke en gør det selv-opgave.

Er du i tvivl om det mindste, skal du enten rådføre dig hos forhandleren eller hos en håndværker, så du er godt informeret, inden du går i gang med at lægge dit nye gulv. Er gulvet ikke lagt korrekt og inden for de gældende regler i vådrum, så dækker forsikringen ikke i tilfælde af skader.

 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *