Jordarbejde til fundament af nyt hus

Det nye hus får naturligvis størstedelen af fokus, når der bygges nyt. Men hvordan med selve fundamentet og de forhold, der skal bygges på?

Udendørs byggerier er let påvirkelige af vejret. Og skal byggeplanen følges nøje og deadline overholdes, så er det nødvendigt at benytte et mandskab med kendskab til jordarbejde og håndtering af de tunge maskiner, der skal gøre det muligt at overholde tidsplanen.

Klartilboli

Indholdsfortegnelse

Det danske klima spiller rolle for byggeriet

Man kan desværre ikke sætte sin lid til perfekte vejrforhold under hele byggeriet.

F.eks. gør frost det besværligt at udføre jordarbejde, når der skal graves ud og flyttes jord. Det skal naturligvis klares, da det er nødvendigt for installationer, fundament, kloak m.m., og netop derfor skal man alliere sig med professionelle.

Professionelt jordarbejde udføres af maskinservices, da det drøje arbejde kræver stor indsigt i håndtering af store industrimaskiner, der glatter, flytter og præparerer fundamentet til det nye byggeri eller tilbygninger.

En undervurderet opgave

Mange tænker, at jordarbejdet er en smal sag, der kan klares af næsten alle. Men det er ikke sandt.

Jord er et organisk – og derved levende – materiale, som skal behandles korrekt, hvis man vil opnå lange og varige resultater. Det gælder både flytning, stampning og udglatninger, der alt sammen har direkte indflydelse på det kommende byggeprojekt. Da netop dette er så vigtigt, er det essentielt, at det jordarbejd, som udføres, sker med samme kvalitetssikring under våde, frosne eller varme forhold, så byggeplaner ikke skrider og andre faggrupper må vente på at kunne starte deres opgaver.

Byggemodning af grunde, terrænregulering og udgravninger til kælder, kloak, rør og el er alt sammen vigtige faser, der spiller står rolle for husopførslen og skæringsdatoer for håndværkerne.

Husk at få jordarbejdet med i budgettet

Da jordarbejdet ofte er overset, bliver udgiftsposten ofte overset af private – særligt førstegangsnybyggere. Posten skal naturligvis påføres i budgettet – enten indregnet under totalentreprisen eller som udgift til maskinservice. Sørg for at få en klar skriftlig aftale, så netop vejret ikke kommer til at have indflydelse på totalafregningen – hvad enten i selv finder en virksomhed til jordarbejde eller får det som en del af et totaltilbud.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *