Mangler du noget behageligt at sidde på i haven?

De varme sommermåneder og lange lyse aftener gør, at mange danskere foretrækker at opholde sig udenfor. Man kan sige, at danskerne rykker stuen udenfor. Derfor er det også vigtigt, at de har noget behageligt at sidde på, når den danske sommer skal nydes.

 

Indholdsfortegnelse

Dine mange muligheder

Når du skal købe havestole, findes der et stort udvalg. Dermed er der uden tvivl også en stol, der passer til dine ønsker og behov. Der findes f.eks. stole i forskellige modeller, materialer, stole med og uden armlæn, spisestole, foldestole, lænestole, liggestole og skamler. Priserne varierer efter både model, materiale mv., men det behøver ikke være dyrt at investere i nye stole. Der fås stole fra under 1000 kr. og op til flere tusinde kroner.

 

Overvejelser, du bør gøre dig, inden du køber nye havestole

Du kan med fordel overveje, hvilket underlag, stolene skal stå på. Små og lette stole vil stå ustabilt på et ujævnt underlag, hvorimod en træterrasse åbner for dine muligheder. Du bør også tænke over, hvor du køber dine stole. Stole købt i et byggemarked holder ikke i mange sæsoner, mens stole, der er lavet af kvalitetsmaterialer og har en flot finish, holder i mange år. Prisen er dog også derefter. Du skal selvfølgelig også sikre dig, at stolene er behagelige, så tag dig tid til at prøve dem. Jo bedre komfort, jo mere kommer du til at bruge stolene.

 

To populære materialer til stole

Du vil blive mødt af stole i mange forskellige materialer, når du begynder at kigge dig omkring. Der findes mange materialer af både plast og træ, men to af de populære materialer er:

  • Polyrattan
  • Teaktræ

Polyrattan – eller SunLoom, Petan, Shin-totex og Hularo som det også går under – er et plastmateriale, der ligner kurveflet. Det er lavet af lange, tynde plastfibre, der er flettet. Materialet kræver stort set ingen vedligeholdelse, er let at rengøre, og kan stå ude året rundt. Benene på polyrattanstole er typisk lavet af aluminium, som er et materiale, der ikke ruster.

I kategorien træsorter findes teaktræ, der er det mest holdbare og det dyreste materiale at fremstille stole af. Grundet dets høje olieindhold kan stole af teaktræ stå ude hele året uden træbeskyttelse. Træet bliver med årene slidt at se på, men det kan forebygges med oliebehandling et par gange om året.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *