Nedrivning af sommerhus – Hvad skal du huske inden du begynder?

Det er ikke ualmindeligt at man ser folk, som køber et sommerhus med det ene formål, at ride det ned. Grunden til dette er typisk, at de køber et ældre sommerhus, og derfor ønsker at opføre et nyt sommerhus. Der er dog nogle ting man skal huske på inden, at man kaster sig ud i nedrivning af sommerhus, det vil vi hjælpe dig med i denne artikel.

Indholdsfortegnelse

Tilladelser og papirarbejde

Det første du skal have styr på inden at du begynder nedrivning af sommerhus er, at du skal anmelde din nedrivning af sommerhus til kommunen. For at følge reglerne skal du altid ansøge minimum 14 + 2 postdage inden, at nedrivningen begynder. Det anbefales at gøres cirka en måned inden, at arbejdet begynder.

Hvis du skal søge om tilladelse til at foretage nedrivning af et fredet sommerhus, så skal du være opmærksom på, at sagsbehandlingen godt kan tage længere tid.

Når du har fået tilladelsen, så gælder den i ét år fra datoen, hvor at tilladelsen er udskrevet. En tilladelse koster ca. 1.000 kroner.

Din lokale kommune har typisk en informationsside under Teknik og Miljø eller Byggeri, hvor de beskriver processen, når du skal rive et sommerhus ned.


Få 3 tilbud på nedrivning af sommerhus her!


Indhent tilbudFind den bedste pris på nedrivning af dit sommerhus, få 3 tilbud på nedrivningen og find den bedste pris!


Sikkerheden

Når tilladelsen er i hus, så skal du sørger for at huset bliver revet ned på bedst muligvis. Derfor skal du tjekke op på om huset indeholder asbest, eller PCB.

Asbest

Der er typisk Asbest i gammelt eternittag, som man typisk brugte til at lave tag indtil ca. år 1980. Hvis dit hus skulle indeholde Asbest, så skal nedrivningsarbejdet anmeldes til Arbejdstilsynet, da det antages som støvende arbejde. Yderligere skal Dem, som står for nedrivningen af taget med asbest være instruerede i at håndtere og arbejde med Asbest. Yderligere skal du tage kontakt til din kommune, hvor de vil henvise dig til, hvor Asbest materialet skal bortskaffes.

PCB

Hvis huset er bygget mellem 1950 og 1977, så er der med stor sandsynlighed blevet brugt fugemasse der indeholder PCB.

Fugemassen blev brugt til at fuge ved vinduer, termovinduer og i vådrum, så det er et godt sted at søge efter PCB. Bliver der fundet PCB i dit hus, så kræver det nogle helt specielle forholdsregler til dem, som skal håndtere det. De skal være udstyret med plasthandsker, heldragt og en åndedrætsværn. Ligesom med Asbest skal dette også bortskaffes på en bestemt måde, og det er bygherrens ansvar at skaffe sig af med det lovligt.

Flagermus

Det ses rigtigt tit at der bor flagermus på loftet af sommerhuse, hvilket er et fredet dyr. Derfor skal du for det første tjekke, om du har flagermus på loftet, og hvis dette er tilfældet skal du kontakte Naturstyrelsen. Det er vigtigt at tjekke op på dette inden nedrivning af sommerhus, da det kan risikere i bøder.


Få 3 tilbud på nedrivning af sommerhus her!


Indhent tilbudFind den bedste pris på nedrivning af dit sommerhus, få 3 tilbud på nedrivningen og find den bedste pris!


Find den bedste pris fra nedrivningsfirmaer

Som de fleste andre mennesker er du sikkert også interesseret i at spare penge, og derfor kan det være en god ide at modtage tilbud, fra flere forskellige nedrivningsfirmaere. Ved at benytte sig af 3byggetilbud.dk, kan du indhentet 3 tilbud på lige netop din opgave.

De tager forbehold for specielle ting såsom asbest eller PCB i huset, og der har nedrivningsfirmaerne typisk udstyret og ekspertisen i at fjerne det, og komme af med det på bedst mulige måde, så du ikke skal bøvle med det.


Det er helt GRATIS for dig at indhente 3 tilbud på nedrivning af sommerhus, på 3byggetilbud.dk

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *