Ny altan? Del udgifterne til byggetilladelse og leje af arbejdsplatforme

Overvejer I at få altaner i din boligforening i København? En altan giver ekstra plads til lejligheden, så du kan slå dørene op og nyde den friske luft. Måske bliver der plads til en god stol, så du kan sidde ude og nyde en kop kaffe. Måske drømmer du om at have krydderurter og blomster til at gro frem. Eller måske lægger du vægt på det praktiske i at få ekstra lys og luft ind i dit hjem og få mulighed for at tørre tøj ude på altanen i stedet for inde på badeværelset.

Få rådgivere til at hjælpe med altanprojekteringen

Altaner i København gør boligen mere værd, men der er også nogle regler, de skal leve op til. Reglerne for at opsætte altaner i København kan være lidt komplicerede, og så er det rart at have nogle professionelle rådgivere til at hjælpe med alt det praktiske. Nogle steder er altaner ikke tilladt. I andre tilfælde er der begrænsninger på, hvor stor altanen må være, så den passer til boligen og ikke skygger for underboen.

Og så er der det økonomiske aspekt. Din bolig bliver mere værd, når den har en altan. Og boliger med altaner i København bliver generelt solgt hurtigere end lejligheder, der ikke har altan. Hvis I er mange i din boligforening, der er interesserede i at få opsat altan, så kan det typisk langt bedre betale sig, end hvis I er få med drømme om altan.

Jo flere altaner jo billigere for hver beboer

Jo flere interesserede I er, jo flere er I om at dele udgifterne til godkendelse, projektering, kontakt med kommunen og leje af arbejdsplatforme til monteringen. Det kan godt være mulig at få opsat en altan uden enighed med naboerne og så betale alle udgifterne selv. Men godkendelsen, tegninger og leje af arbejdsplatforme kan I lige så godt være flere om at dele. Det sparer håndværkerne tid, og så skal platformen, som håndværkerne arbejder på, kun lejes over én periode.

Det kan derfor godt være en god ide at holde flere indledende møder i andelsforeningen eller ejerforeningen. Det giver flere af dine naboer mulighed for at overveje, om de vil være med til at investere i en altan. Når I alle har et godt grundlag at beslutte jer ud fra, er der større sandsynlighed for, at I kan være flere naboer der går sammen om udgifterne. Og jo flere I er, jo billigere kan projektet med at få nye altaner blive for den enkelte.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *