Overvejer du at starte din egen virksomhed og have kontor hjemme?

Hvis ovenstående er tilfældet, er der lige nogle ting du skal vide, før du kaster dig ud i det.

Hvis du starter selvstændigt op, og gerne vil have virksomheden liggende på din hjemadresse, kan du trække noget af din husleje fra i SKAT. Men for at trække det fra, er der nogle ting som SKAL overholdes.

  1. Det er selvfølgelig nemmest at bevise, at rummet er 100% tilegnet til din virksomhed, hvis du er tandlæge, eller skal føre en anden praksis. Eller hvis lokalet ligger med et stort vindue ud til en gade.
    Rummet du skal sidde i, skal også helst have sin egen indgang, men er ikke nødvendigt. Det er svært at bevise at det kun er til virksomheden, hvis rummet er placeret midt i boligen. Men dette kan lj rådgivning også fortælle mere om.
  2. Du må ikke have nogle private ting i rummet overhoved! Ingen kommoder med tøj og ingen krimi bøger. Intet privat overhoved!
  3. Hvis du overholder disse ting, må du trække de kvadratmeter fra i skat, som rummet udgør. Hvis din bolig for eksempel er 60 m2, og rummet er 12 m2, må du trække 20% af dine boligudgifter fra i SKAT.

Sådan finder du det billigste lån

Hvis du skal bruge en sjat penge for at starte din virksomhed, er der nogle ting du skal lægge klart først. For at få et lån og blive godkendt til det, bliver du nødt til at have en forretningsmodel klar. Du skal bla. kunne fortælle hvad du sælger, hvem dine kunder kommer til at være og hvor meget du tror du kommer til at tjene.

Hvis du ikke kan finde en investor eller blive godkendt i banken, kan du finde de billigste og bedste lån hos prutprisen.dk.

Hvis du virkelig brænder for din idé og mener at den nok skal vækste hurtigt, er der ingen skam i at spørge familie eller venner om hjælp til finansieringen. Men så skal du også sælge din idé godt.

Skal du også have en firmabil? – Så husk dette

Hvis du overvejer at købe en bil til din virksomhed, skal du huske at det også er lovligt at køre privat i den, så længe du så betaler skat af den. Det kan i mange tilfælde godt betale sig, da det jo gør det hele lidt billigere. Skatten der bliver trukket, er den samme om du kører 10 km. privat eller 100 km.

En firmabil er god at have, hvis man kører meget privat i den. Hvorimod hvis man primært kun bruger den til arbejdsrelaterede ting og lidt private engang imellem, så vil det nok være billigere at stille sin egen bil til rådighed, da man kan trække kilometrene fra i SKAT.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *