Skab lys og luft med et stort vinduesparti

Hvis du er i gang med at bygge dit eget hus eller en større renovering på et ældre, er det en god idé at overveje, hvordan der skal skabes lys inde i huset. Det naturlige lys kommer fra vinduerne, og der er flere forhold at overveje i den forbindelse.

 

Store vinduespartier på solsiden

Store vinduespartier bliver mere og mere almindelige, og det er med god grund. De store vinduespartier giver rigtig meget naturligt lys i hjemmet, ser æstetisk lækkert ud og det kan med de rigtige energivinduer skabe en hel del varme.

 

Det er især populært at indsætte de store vinduespartier i stuen eller køkkenet, hvor vi opholder os meget. En af disse to rum ligger ofte ud til en sydvest vendt terrasse, hvor man kan udnytte dagens solskinstimer optimalt.

 

Det giver endnu mere naturligt lys og varme, men man bør også have i mente, at det kan blive for varmt. F.eks. i en stue med store vinduespartier kan det næsten blive ulideligt at opholde sig, pga. den drivhuseffekt der skabes. Selv hvis det er for koldt til at sidde ude på terrassen, kan det blive for varmt at sidde i stuen.

 

Der findes forskellige løsninger for solafskærmning på vinduerne, hvis man ønsker at have et stort vinduesparti på solsiden, men ikke ønsker et alt for varmt rum.

 

Husk udluftningsmulighederne

Når man finder den rigtig placering til sit store vinduesparti, er det en god idé at tænke over udluftningsmulighederne. Store rene glasvægge er smukke og giver nærmest en fornemmelse af at være udenfor, men det giver også ringe mulighed for udluftning.

 

En løsning på problemer er at vælge en eller to store glasstykker og kombinere den med en terrassedør, og et enkelt mindre vindue der kan åbnes. Hvis vinduespartiet med terrassedør placeres foran terrassen, skaber det også en dejlig, naturlig udgang til terrassen.

 

For terrassedøre og vinduer i Syddanmark, nær Esbjerg og Varde, klik her.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *