Sommerrenovering – det skal du huske

Sommeren nærmer sig dag for dag. Før vi får set os om, så er den ovre igen. Hvis du er en af de mange danskere, som ønsker at få renoveret boligen, så man er klar til vinteren, så er det på tide at begynde. I denne artikel finder du gode råd til, hvad du skal huske i forbindelse med din renovering.

Indholdsfortegnelse

Forarbejde

Inden du begynder på din renovering, kræver det masser af forarbejde. Dels skal du finde ud af, hvad du egentlig ønsker at få lavet, men også hvem og hvornår det skal laves i renoveringsprocessen. Når du planlægger din renovering, er det vigtigt, at du er realistisk. Har du nok penge til rådighed eller skal du ud at låne eller vente et år med at renovere? Det er vigtigt, at man ikke går på kompromis med, hvad man ønsker at få lavet, så hellere vente et år med renoveringen. Det kan være svært at holde overblik over sin renovering, så det kræver enten, at du laver en ordentlig research eller allierer dig med fagfolk, der kan guide og give gode råd. Det kan for eksempel være en glimrende idé at finde en erfaren boligadvokat, som kan vejlede dig korrekt.

 

Fagfolk eller gør-det-selv

Hvis du gerne vil spare penge i din renoveringsproces, så kan du vælge selv at renovere dit hjem. Det kræver selvfølgelig, at du har hænderne skruet ordentlig på, så du er sikret dig det bedste resultat. Hvis du ikke lige ved, hvordan man lægger nyt gulv, så kan du jo få professionel hjælp af en fagmand, og så klare nogen af renoveringsopgaver selv. Det er de fleste, som ved, hvordan man maler en væg, så spar penge og gør det selv frem for at betale dyre domme for en maler. For at spare yderligere penge, så benyt hjælp fra billige håndværkere – man kan nemt spare op til 30% på lønudgifterne.

 

Hav styr på al det praktiske

Inden du begynder på din renovering, så skal du selvfølgelig have styr på alle de praktiske foranstaltninger. Hvis du for eksempel skal lave en tilbygning i dit hjem, så kræver det en særlig tilladelse fra din kommune. Så tjek op på om din renovering, kræver en tilladelse og få styr på den i god tid. Kommunen skal ligeledes kontaktes, hvis din renovering har indflydelse på afløb eller kloak. Inden du påbegynder din renovering, så skal du tjekke op på dine forsikringer. Det er ikke alle husforsikringer, som gælder under renovering, så derfor kan det være nødvendigt at tegne en forsikring til, når du renoverer dit hjem.

 

Et andet sted at bo

Hvis din renovering er meget omfattende, så kan det være en klar fordel at finde et andet sted at bo, mens renoveringen står på. Hvis alle vinduer skal skiftes, så kan det være en kold fornøjelse at bo i et hus, hvor der ingen vinduer er. Hvis du ikke kan holde byggerod ud, så er det nok også mere bekvemt for dig at flytte ud i en kort periode. Så hør venner eller familie om du ikke må bo hos dem i noget tid, hvor renoveringen er værst.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *