Sparetips ved din opvaskemaskine – kend energimærkningen

Vidste du, at du med hjælp af energimærkningen kan regne dig frem til, hvor meget du kan spare om året ved at udskifte den gamle opvaskemaskine med en ny? Læs med her og vær klar over, hvad du skal holde øje med, når du skal ud og købe en ny opvaskemaskine.

Det kan du spare på dit energi- og vandforbrug om året

Skalaen på energimærkningen går fra A+++ og op til G. A+++ er kendetegnet ved det mindste forbrug, og vil være med til at belaste miljøet mindst muligt. Jo tættere din opvaskemaskine er på A+++, jo flere penge er der at spare på energi- og vandforbruget, men hvor meget?

Køber du en opvaskemaskine, der har energimærket A+++, er der 200 kr. om året at spare. Det svarer til 2.000 kr. fordelt på opvaskemaskinens totale levetid (10 år).

Det lyder måske ikke af meget, men dette er kun tal udregnet fra din opvaskemaskine. Regner du sammen med dine andre hvidevarer som køleskab, kummefryser, vaskemaskine osv., er der altså en hel del penge at spare på den årlige energi- og vandregning.

Hvordan placerer man bestikket korrekt i bestikbakken – det siger eksperterne

Mange familier har måske oplevet uoverensstemmelser omkring placeringen af bestikket i opvaskemaskinens bestikbakke, for vender man knivens spids opad, kan der hurtigt opstå blodige uheld, hvis familiens medlemmer rammer den spidse ende. Skal skeens hoved vende opad eller nedad for at blive renest?
Forskere på området har talt, og det viser sig faktisk at være sådan, at de fleste manualer til samtlige opvaskemaskiner konkluderer, at knivenes spids skal vendes nedad i bestikbakken, så unødvendige ulykker undgås. Derimod skal gafler og skeer vende opad med hhv. hovedet og takkerne oppe.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *