Struktur på arbejds- og familielivet

Det kan være en stor opgave at holde styr på et travlt familieliv med børn og fritidsaktiviteter, skolehjem-samtaler og møder i den lokale sportsforening bare for at nævne nogle få punkter på listen. Som forælder skal man med andre ord kunne holde mange bolde i luften på hjemmefronten, alt imens arbejdslivet samtidig skal fungere optimalt.

Der findes heldigvis mange forskellige måder, hvorpå man kan komme strukturudfordringerne i møde. Det handler ganske enkelt om at skabe overblik, så det bliver nemmere at overskue de mange projekter, aktiviteter og udflugter, der finder sted i løbet af familiens uge. Denne tankegang kan nemt overføres til arbejdslivet, hvis man da ikke allerede har styr på strukturen og overblikket her.

Det optimale hjemmekontor

Er du en af dem, der har et hjemmekontor, hvorfra arbejdsdagen foregår, kender du sikkert til udfordringerne med at holde overblikket. Et optimalt hjemmekontor er et sted, hvor du nemt kan adskille familieliv og arbejdsliv. Og har du mange arbejdsopgaver i løbet af en dag, er det især vigtigt, at der er styr på det. En god måde at få opgaverne ud af hovedet og ind i et system på, er ved at skrive dem ned. Det er meget forskelligt, hvordan vi hver især løser det, men hvad mange tyer til, er en form for visualisering af dagens opgaver uanset, hvad de måtte indebære.

Hvis ikke du allerede har et, så kan det være en god idé at anskaffe dig et whiteboard eller en tavle. Med sådan en installeret på dit kontor, har du rig mulighed for at skrive op, strukturere og ikke mindst holde styr på arbejdsopgaverne, deadlines, møder og så videre. Det kan samtidig være en god måde at brainstorme og udvikle idéer med dig selv eller i fællesskab med kollegaer. Du finder whiteboard og glastavler her, som kan sørge for det store overblik, så du kan holde fast i strukturen.

Et redskab til hverdagen

Lige som det er en del af arbejdslivet at holde gang i mange projekter på én gang, er det også i store træk indbegrebet af familielivet. Den lange liste med sportsarrangementer og skoleudflugter, der kommer udover det sædvanlige, kan være svær at få passet ind, hvis ikke der i forvejen er noget struktur på hverdagen. Det førnævnte whiteboard og glastavlen kan endnu engang være behjælpelig med dette. En ugentlig eller månedlig plan over børnenes og forældrenes aftaler, kan give hele familien en håndgribelig oversigt, som er nem at forholde sig til. Strukturen kan måske endda hjælpe til, at I undgå de unødvendige kontroverser og konflikter, der nemt kan opstå i travlheden.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *