Tips til at indrette dit soveværelse

At have et hyggeligt soveværelse er noget, som vi alle ønsker nu og da. Det er så demotiverende, at læse boligmagasiner og se de mest enestående soveværelse, eller gå i IKEA og være vidne til de mange opfindsomme indretninger, de har fundet på.

Men der er håb, for med de nedenstående tips, kan man selv få et flot og hyggeligt soveværelse. Kig evt. også på www.hussektionen.dk, hvor du vil kunne finde masser at tips til boligindretning.

soveværelse

Indholdsfortegnelse

Hav et fast fokuspunkt

Alle rum har brug for noget, der fanger øjet og som fungerer som det centrale fokuspunkt. På den måde undgår man, at det hele virker rodet og bare flyder sammen. Et oplagt fokuspunkt i soveværelset er naturligvis sengen. Arranger den med et flot sengetæppe og et udvalg af flotte puder. Det fanger øjet og giver et hyggeligt indtryk, som man for alvor bider mærke i.

Ofte vil vinduet også fange blikket, hvilket kan skabe konflikt mellem seng og vindue. Sørg derfor for, at sengen er placeret under vinduet, således at de to komplimenterer hinanden i stedet for at modarbejde. Ellers kan man sørge for at vinduet et så tilpas diskret udsmykket, at det ikke fjerner fokus fra sengen.

Hold rummet åbent

Det kan være yderst fristende at købe den største seng overhovedet, for at få den øgede komfort. Men på den måde risikerer man at et rum, der i forvejen kan virke småt, bliver endnu mindre at se på. Sørg derfor for, at den seng som du vælger ikke er for ”tung” og dominerende. Støbejern med et let hovedgærde er en god løsning, da den virker let og luftig. Man kan også helt vælge at undlade hoved- og fodgærde. Dette vil resultere i at rumme virker mere åbent og derfor større.

Køb ordentligt sengetøj

Det er måske ikke noget man umiddelbart tænker så meget over, men kvaliteten af sengetøjet har også noget at sige. En billig dyne og pude vil ofte klumpe eller blive helt flad, hvilket giver et dårligt indtryk, når man kigger ind i soveværelset. Sørg derfor for, at du køber god kvalitet og ikke går på kompromis. Det er jo også dig selv, der skal ligge i det, så gå ikke på kompromis. Du kan find udvalg her og vælg den dyne der passer bedst til dine behov.

Gør tingene helt

Der er to måder at dekorere sit soveværelse på. Enten vælger man den mørke og hyggelige retning, med røde og brune farver, eller også vælger man at fremhæve lyset i rummet med hvide farver på tæpper og vægge.

Det er op til en selv, men uanset hvad man gør, så skal man gøre det helt. Ikke være nærig med udtrykket, for så risikerer man, at det bliver halvhjertet og ikke fungerer ordentligt. Så ender man med et mørkt og dystert soveværelse, eller et det er hvidt og sterilt at se på.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *