Totalrenovér dit nye hjem – disse ting skal du vide inden du giver dig i kast med projektet

Nå, du overvejer altså at give dig i kast med at renovere et hus fra top til bund? God idé, for det er noget af det fedeste at kunne puste nyt liv ind i en gammel ejendom. Samtidig kan det være din vej til at få et sted at bo, som du ellers ikke ville have haft råd til.

Men inden du overhovedet overvejer at købe et håndværkertilbud, er der nogle ting, som er rigtig vigtige at få afklaret først. For det ville være synd at brænde penge af på et renovationsprojekt, som ikke giver andet end sved på panden, uden at du får en økonomisk gevinst.

Derfor får du her de vigtigste ting, du skal overveje, inden du giver dig i kast med at investerer i et håndværkertilbud.

Indholdsfortegnelse

Lokationen betyder (næsten) alt

Du skal lede efter det værste hus, på den bedste vej. Simpelt som det lyder, er det en drøngod indgangsvinkel til at finde et godt håndværkertilbud. For lige meget, hvor lækkert et hus du får lavet, kan det aldrig blive mere værd end det sted det ligger.

Derfor er det en drøngod idé at undersøge muligheder for daginstitutioner, skoler og grønne områder i lokalområdet, inden du gør en handel. Hvis disse ting spiller, er du forholdsvis sikker på at gøre en god handel.

Hvis du nu køber en ejendom med hensigt om at renovere den, for at blive boende længe, kan du sagtens ignorere beliggenheden. Hvis du f.eks. finder drømmegrunden, men den ligger langt fra din arbejdsplads, kan du bruge de penge du har sparet til leasing af Volvo. Så kan du nemt transportere familien fra A til B – og du får stadig fordelene ved at renovere selv.

Tjek værdien på naboejendommene

En god måde at undersøge om det kan betale sig at gå i krig med at investere i boliger, der kræver omfattende renovationer, er ved at undersøge værdien på naboejendommene.

Som nævnt er der ofte mange penge at hente på at købe en bolig, som kræver meget arbejde for at blive beboelig. Men, hvis du tænker, at det skal være et midlertidigt hjem og gerne vil have at det hårde arbejde du ligger i renovationen, skal kunne betale sig i kroner og ører, når du sælger igen, er en smart måde at regne værdien ud, at tjekke naboejendommenes værdi.

Er der f.eks. en bolig på omtrent samme størrelse som den du kigger på, til salg på den samme vej eller i samme område, kan du få en idé om, hvad dit projekt kan blive værd, hvis din renovation er på samme niveau som den du sammenligner med.

Hvad er omkostninger ift. den mulige gevinst?

Der er kun så og så meget, du kan gøre for at lave forbedringer til et hjem, men hvis prisen for at opnå dette overstiger prisen du kan sælge boligen for, er det altid en dårlig investering (medmindre du vil blive boende i lang tid). Derfor er det vigtigt, at du regner på alle priser før du køber noget – ellers kan det hurtigt blive en dårlig investering.

Det er dog vigtigt at notere, at prisen vi taler om, ikke kun gælder for renovationen, men prisen som boligen stiger i værdi ift. fratrukket omkostningerne ved renovationen. F.eks. kan du, hvis der er tale om overtagelse af et dødsbo, stort set altid få din total-renovation til at være pengene værd. Det eneste du skal bruge, er en bobestyrer, så du er sikker på at alt går efter bogen.

Om det er en investering og en økonomisk gevinst du er på jagt efter, eller et nyt sted at slå dig ned, er du med disse råd sikker på, at du laver en god investering, hvis du overveje at investere i et håndværkertilbud som din næste bolig.

You may also like...