Tre tips til en fyldig indretning

Et af de største problemer ved indretningen er at fylde de små blanke steder i rummet. Det kan til tider være helt umuligt at komme på, hvordan man skal placere sine møbler, således at der kommer fyld i det pågældende rum og ikke virker tomt. Hvordan man giver sig i kast med indretningen, er naturligvis op til en selv og man skal altid prioritere sine egne holdninger over andres, eftersom det vigtigste er, at man føler sig tilpas i sit hjem. Med dette i baghovedet vil vi forsøge at give tre små tips til, hvordan man eventuelt kan fylde rummet ud, hvis man står i en situation, hvor dette er eftertragtet.

Indholdsfortegnelse

Gå op i hovedmøblerne

Det er naturligvis svært ikke at lægge meget vægt i valget af de store møbler i et rum, hvad enten det er i soveværelset, stuen eller køkkenet. De store møbler påvirker i høj grad, hvor fyldigt et rum virker, hvorfor det eksempelvis er en god ide at tilføje en chaiselong til din sofa eller simpelthen investere i en u-sofa frem for en normal en af slagsen.

Hovedmøblerne danner et godt udgangspunkt for, hvor meget der herefter skal gøres for at fylde rummet ud, men det er ikke dem, der dominerer. Dette er positivt, eftersom det jo kan gøre rigtig ondt pengepungen, hvis man skal købe et hovedmøbel, der er så stort som muligt. Det vil dog ikke kræve ligeså meget af en at fylde rummet ud, hvis man vælger at investere i et stort møbel.

Lad detaljerne dominere

Det, der til gengæld afgør, om et rum synes at være tomt eller ej, er detaljerne. Du kan nemlig have et nok så stort hovedmøbel i et rum, men hvis væggene, gulvene, bordene osv. er nøgne, vil man med det samme få indtrykket af, at der mangler noget i rummet. Velkendte eksempler på, hvordan man kan forbedre dette, er malerier, tæpper, puder osv., men tænk også på ting, der måske ikke er ligeså oplagte, som fx stof- og dækkeservietter til bordene. Det er nemlig de her små finesser, der giver et rum fyld, men også det, der giver rummet sin personlige charme.

Tænk derfor i at lade detaljerne dominere indretningen af din bolig. Det kan være svært at finde frem til disse, men et godt råd er altid at holde øjnene åbne for dem. Dette gælder især, hvis du er ude og rejse, da det vil give et rum en helt speciel stemning, hvis det indeholder små ting af forskellig stil fra rundt omkring i verden. Derudover vil det også skabe en bestemt stemning inde i dig, eftersom du vil associere disse ting med de dejlige ferier, du har haft tingene med hjem fra.

Skab liv i rummet

At skabe liv i et rum er en god måde, hvorpå rummet kan virke fyldigt på en måde, der ikke er for meget eller som i hvert fald giver en rigtig fin dynamik mellem de møbler, som rummet ellers indrettet med. En grøn plante kan tilføje en energisk og sprudlende energi til et rum, som ingen former for møbler kan (måske fordi de rent faktisk er levende). Derudover er det god stil at have en plante stående og for nogle er det endda hyggeligt at skulle holde sin plante levende for så at se den vokse.

Indretning af sin bolig er for mange et direkte tegn på, hvem man er som person. En bolig uden særlig meget indhold kan for nogle være et tegn på, at ejeren af den er på samme måde. Så forhåbentlig vil ovenstående tips give dig et indblik i, hvordan du bedst muligt kan skabe en stemning i din bolig, der oprigtigt afspejler dig som person.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *