Villa, Volvo og vovhund – Find hunden med stamtavlen

Har du allerede villa og volvo, så mangler du bare vovsen, før man opfylder den danske version af den amerikanske drøm. Her er spørgsmålet bare, om vovsen er helt så nem at finde som man tror, eller billig. Der er en lang række overvejelser der skal tages før man bare investerer i en hund, det kræver langt mere, end en omgang nusning bag øret.

Indholdsfortegnelse

En hund er dyr i anskaffelse

Udgifterne forbundet med at have hund kan variere meget. Der er for eksempel forskel på, om man anskaffer sig en stor eller lille hund, om man tager hunden med på udstillinger, hvilket foder man giver den og hvor meget, man bruger på udstyr. Der er dog en række udgifter, som man ikke kommer uden om. Og generelt kan man sige at det er dyrt at have hund. Gennemsnitligt koster en hund omkring 100.000kr., hvis den lever i 12 år, en større familiehund kan sagtens komme op på de 187.000 kr. i en levetid på 12 år. Det betyder, at flere faktisk er nødsaget til at låne penge for at få den hund de gerne vil have med hjem til familien. Få mere at vide på Lendme.dk om hvordan man kan låne præcis det beløb du har brug for, for at få stamtavlehunden af dine drømme.

Prisen på en hund varierer meget alt efter, hvilken race man vælger og om hunden har en stamtavle. Køber man en blandingshund kan prisen være fra 1000 kr. og op, mens en hund med stamtavle koster fra 4-5000 kr. og op, alt efter race, men dette er også i absolut billigste tilfælde. Blot for at nævne at historiens dyreste hund kostede op omkring de ni mio. danske kroner.

Alt det basale hober sig op

En hund er på mange måder lige som et barn. Kurv, vand- og madskål, halsbånd, snor, hundetegn, legetøj og børster er nogle af de ting man som nyslået hundeejer skal ud at anskaffe sig. Det er langt fra billigt at have en hund, men til tider det hele værd alligevel. Det er jo heller ikke nemt at have et barn, til tider svære, men man gør det i de feste tilfælde alligevel.

Foder og godbidder er en af de tunge udgiftsposter, når man har hund. Der er selvfølgelig stor forskel på, hvor meget indkøbet af foder løber op i hver måned alt efter, om man har en lille eller stor hund og hvilket mærke, man køber. En lille hund spiser mindre og er derfor en del billigere i kost. Læs mere her om hvilken kost og hvilke fodermærker der vil være de bedst for netop din hund. Noget foder er mere mættende eller fedende end andet, noget er godt for pelsen og ellers er der forskelligt mad til forskellige størrelser på hundene.

Det der er ekstra dyrt at glemme

Der er nogle ting man godt lidt kan glemme, når man investerer i en hund. Blandt andet er det vigtigt at man altid har penge til rådighed, hvis du hund pludseligt får brug for et dyrlægebesøg. Det er særligt en af de tunge poster, selvom det muligvis ikke er en ting der sker så tit. Her skal man indregne udgifter til vaccinationer, sterilisering/kastration, årligt tjek og andet.

Uforudsete udgifter til dyrlæge kan løbe op i store summer og derfor tegner flere og flere en sundhedsforsikring til deres hund. Sundhedsforsikringer til hunde minder om dem til mennesker. Den skal tegnes, mens hunden er sund og rask og dækker som hovedregel de fleste behandlings- og operationsudgifter. En sundhedsforsikring koster ca. 100 kr. om måneden.

Ifølge den danske hundelov skal alle hundeejere tegne en lovpligtig ansvarsforsikring til deres hund. Forsikringen dækker, hvis hunden gør skade på andre og deres ting (herunder deres hund), men ikke, hvis den gør skade på sin ejer og dennes ting. Den dækker heller ikke, hvis ens hund bliver syg eller kommer til skade.

You may also like...