Har I råd til udbetalingen på dit drømmehus?

Når du har fundet dit drømmehus, måske sammen med din kæreste? Så er der vigtigt, at I har penge til udbetalingen af huset. Det er sådan, at I skal have 5 procent af husets pris på jeres egen konto, som så kan betale for udbetalingen til huset. Har I ikke de 5 procent, så kan det være en idé at kigge her, hvor I kan få råd til udbetalingen.

 

Gode sparetips når I køber hus

Det at købe et hus er meget anderledes end at bo i en lejlighed. For nogle er det faktisk en livsomvæltning, især hvis de har været vant til at bo i byen og pludselig bor 5-10 km fra centrum.

 

Forberedelse er meget vigtigt, når det kommer til at købe hus for første gang, men også i det hele taget. Du kan tjekke op på de omkringliggende huses salgsværdi, og derfra vurdere om sælgerens pris er rimelig.

 

En fordel for dig kan være at tage et lån hos realkreditselskabet, hvor de har afdragsfrilån, hvilket kan stille dig ret godt rent økonomisk. Hvorimod et banklån er meget dyr at optage, derfor er det bedre at tage afdragsfrie lån det første år igennem din realkreditforening. Dog skal du ikke stirre dig blind på afdragsfrie lån, du skal jo stadig betale pengene tilbage, som du har lånt, der går bare længere tid. Derfor vil et 1-årigt afdragsfrit lån være det maximale, medmindre der aftales andet med banken og realkreditselskabet.

 

Udover de praktiske ting ift. lånet, så er det også vigtigt, at I kigger de forskellige rapporter igennem, og tillader jer at være kritiske overfor materialet. Det er fejl og mangler i materialet, der vil kunne forhandles om ved et evt. salg. Når I tager ud at kigge på huse, så kan det være yderst fornuftigt at have en håndværker med, som kan guide jer ift. prisen, og hvad der er rimeligt.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *