Øg værdien på dit hjem

At købe en bolig kan være en god investering i længden. Du kan især hvis du køber gamle huse eller lejligheder som et håndværkertilbud, have mange penge at spare. Når du køber et hjem, som trænger til en kærlig hånd, så betaler du selvfølgelig ikke lige så meget for den, som du ville gøre for et hjem, som allerede stod klar helt som du gerne ville have det.

Man ved selvfølgelig aldrig med sikkerhed hvordan, at boligmarkedet ser ud om et par år. Men det er i hvert fald sikkert, at der altid er penge i en bolig – det kræver nogle gange en smule is i maven, men det bliver forhåbentligt det hele værd.

 

Indholdsfortegnelse

Hvordan kan du renovere dig til en generel besparelse?

Selvom renovering som bekendt ikke er hverken gratis eller helt billigt, så kan det i sidste ende være en rigtig god idé. Udover at en renovering i sidste ende kan øge værdien på dit hjem og derved give dig en større indtjening, når du en dag skal flytte, så kan det også hjælpe dig med at spare penge i længden.

Her snakker vi selvfølgelig om energibesparende renovering – altså nærmere bestemt isolation. Hos art-tek kan de være behjælpelige på mange måder, som kan hjælpe dig til en bedre besparelse i din daglige drift i økonomien derhjemme.

Det kan være en god idé at isolere dit tag og dit loft i første omgang. Hvis du alligevel skal skifte dit tag, så har du pligt til at efterisolere dit loft, når du alligevel er i gang.

Derudover så kan dine ydervægge, vinduer og dine gulve også være en kæmpe synder, når det kommer til at dit hjem har svært ved at holde på varmen.

Det er spild af ressourcer, og det er dyrt for økonomien, hvis varmen bare fiser ud af dit hjem. Skal du flytte indenfor et par år, så er dette ikke en investering, som er profitabel for dig på månedsbasis – men det kan være med til at øge prisen, når du skal sælge.

 

Det her skal du forbedre først

At renovere dit hjem eller føle, at du gør noget nyt derhjemme, behøver hverken at koste en million eller at være er stor post på budgettet. Det kan gøres på mange forskellige måde, og det er kun fantasien (og lidt økonomien) som sætter grænserne.

Start med at kigge på dine K1, K2 og K3 skader. K3 er den mest alvorlige hvor K1 modsat selvfølgelig er den mildeste skade. Vil der i en tilstandsrapport fremgå, at du har en eller flere af disse skader, så kan det påvirke prisen eller et fremtidigt salg på dit hjem.

De forskellige skader kunne være:

K1

Mindre revner i mur og loft

Skæve tagsten

K2

Større revner i muren

Revner i gulv indendørs såvel som udendørs

K3

Skader i badeværelse, som kan forårsage vandskade

Huller i vægge, som kan betyde, at der trænger vand ind i huset

 

Andre vigtige ting ved renovering

Dan dig et indtryk af helt præcis hvad, at du godt kunne se dig selv bo i – og så gå med din mavefornemmelse. Føles det helt rigtigt, så er der ingen regler eller begrænsninger.

Når du renoverer, skal det være sjovt det meste af tiden. Der er selvfølgelig regler som skal overholdes. Du skal huske at afmærke, så der er sikkert for andre at færdes. Skiltex har forskellige afmærkninger, tavler og skilte, så du kan holde et overblik over både din proces og det, som du skal huske at afmærke efter sikkerhed og lov.

Alt efter hvordan at dit hjem er ejet, så er der selvfølgelig også forskellige regler for hvad, at du kan gøre. Er du i tvivl, så kan du altid spørge din ejer-, andel- eller lejerforening til råds inden, at du forelsker dig i noget, som det ikke er muligt for dig at lave.

 

You may also like...