Vælg en økologisk dyne og skån dig selv og miljøet

Du kan gøre dig selv og din omverden en kæmpestor tjeneste ved at investere i en økologisk dyne. En økologisk dyne er nemlig produceret uden skadelige kemikalier, og du udsætter derfor hverken dig selv eller miljøet for unødvendig kemi. Læs mere om hvorfor du bør købe en økologisk dyne, næste gang du vil skifte din dyne ud neden for.

Du kan også gå her hen, hvis du vil se et stort udvalg af økologiske dyner. De findes i forskellige prislejer, men fælles for dem alle sammen er, at de produceret på de mest miljøvenlige præmisser.

Pas på dig selv og din familie

Skal du og din familie sove med ekstra god samvittighed, kan du med fordel anskaffe hele husholdningen økologiske dyner. Vi tilbringer mange timer om natten under dynen, og i løbet af den tid kan huden absorbere en stor mængde giftstoffer fra ikke-økologiske dyner. Mange har en tendens til at glemme, at huden også er et organ – faktisk er det menneskets største aktive organ.

Når man vælger en økologisk dyne, undgår man den skadelige kemi. Man kan derfor lægge sig til at sove i ro og mag velvidende, at man ikke bliver udsat for kemi, mens man er i drømmeland.

En anden fordel ved økologiske dyner er, at de føles meget mere behagelige end dyner, som ikke er blevet fremstillet under bæredygtige vilkår. På grund af bedre og mere bæredygtige produktionsprocesser bliver økologiske dyner mere bløde.

Men det er ikke kun dig selv og din familie, du gør en tjeneste, når du køber økologiske dyner. Faktisk gør det også en stor forskel for omverdenen.

Pas på miljøet

Når en økologisk dyne bliver produceret, bliver der hverken brugt kunstgødning, pesticider, afløvningsmidler, ammoniak eller klor. Dette er kun et udsnit af de ting, som produktionen ikke indeholder, men faktisk er listen meget længere.

En økologisk dyne er ikke kun rar at ligge under, men den er også blevet produceret med omtanken for miljøet. Hele produktionsprocessen er blevet gransket og organiseret således, at der bliver vist respekt for naturen og de mennesker, som laver dynerne.

Især bliver der taget særlige hensyn under behandlingen af bomulden samt den senere farvning – en proces som traditionelt indebærer mange kemikalier. Produktion af tekstiler har længe været en af de største syndere, men det behøver det ikke længere være.

Disse nye miljøvenlige produktionsmetoder betyder flere ting. For det første betyder det, at producenterne ikke bliver udsat for kemikalier. Det er vigtigt, at du ikke bliver udsat for unødvendig kemi, og lige så vigtigt er det, at dem der laver din dyne heller ikke bliver udsat for det.

For det andet har det den fordel, at de skadelige kemikalier ikke går udover den lokale befolknings sundhed. Størstedelen af verdenens produktion foregår i fattige lande, og der har befolkningen ingen stemme, når det gælder sundhed.

For det tredje betyder en økologisk produktion, at biodiversiteten bevares. Dyr og planter tager lige så meget skade af giftstoffer, hvorfor det er vigtigt, at der også bliver passet på disse.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *