Bekæmp rotterne inden de bliver et problem

Når det gælder rotter, så kan det være en rigtig god idé at arbejde forebyggende. Er rotterne først kommet ind i boligen, så er det væsentlig vanskeligere og mere omkostningsfyldt at få bugt med dem.

Indholdsfortegnelse

Hvad skal man være opmærksom på?

Har du mistanke om, at du har et potentielt rotteproblem, så skal du holde øje med sur lugt fra kloarken, pludselig opståede jordhuller, rottelyde såsom piben og kradsen samt selvfølgelig rotteekstrementer. Er man det mindste i tvivl, så bør man kontakte et skadedyrsfirma. De kan forholdsvis hurtigt konstatere, hvorvidt man har et rotteproblem eller ej.

Hvad må man selv gøre?

Vær opmærksom på, at man ikke selv må kaste sig ud i rottebekæmpelse. Det er et lovkrav, at man anmelder eventuelle rotter på ens ejendom/grund til myndighederne. Dette kan gøres via borger.dk. Herefter skal man have professionel hjælp til selve bekæmpelsen. Man må ikke selv stå for dette. Rotterne er så potentielt farlige skadedyr, at de altid skal håndteres af professionelle, hvorfor det er ens borgerpligt at anmelde det og efterfølgende få hjælp til bekæmpelse af dem, hvis man har mistanke om rotter på ens ejendom/grund.

Hvorfor er de så farlige?

Rotter er store smittebærere, hvorfor de er farlige for mennesker og andre dyr. Rotter og specielt de lus og lopper de måtte have kan sprede sygdomme hurtigt. Derudover kan rotter lave store skader på bygninger, blandt andet hvis de gnaver el-ledninger over er der risiko for brand. Rotter foretrækker som udgangspunkt at bo steder som for eksempel kloarker. Desværre bliver de nødt til at søge mod tørre områder, når de bygger rede, hvilket typisk er tidspunktet, hvor de søger mod boliger.

Kontakt din lokale skadedyrbekæmper

Er du det mindste i tvivl, så kontakt din lokale rottebekæmper. De står klar med professionel vejledning og hjælp. Bekæmpelse af rotter er en sag for sagkyndige.

You may also like...