Børn og kæledyr

Kæledyr og børn har altid været et stort debatemne. Nogle mener, at man ikke skal have kæledyr, når man har dør, hvor andre er uenige og mener, man skal have kæledyr.

Vi vil nu komme med vores bud på den diskussion, og vil håbe i vil acceptere det. I skal være velkommen til og komme, med jeres mening i en kommentar herunder.

Vi kan lige så godt, gøre det klart med det samme, at vi er tilhængere af at børnefamilier skal have dyr. Det findes der flere forskellige grunde til.

Den første grund er, ansvar. Med dyr kan børn lære, at have ansvar allerede fra de er helt små af, det er også lettere og sørge for de ikke bliver bange for dyr senere hen i deres liv, når de er vokset op med dyr.

Allerede når barnet fylder ét par år, kan det begynde og få nogle faste ting, det skal være med til. Det kan f.eks. være og fodre dyrene, gå tur med dem, eller på en anden måde hjælpe til med og passe dem. Når man sørger for de er med fra en tidlig alder, så sikre man også de vil være mere ansvarsfulde overfor dyr når de bliver ældre, da det så bare falder naturligt ind for dem.

 

Egen hund eller familiehund

 

Et andet stort dilemma og diskussions emne hos mange er, om barnet skal have deres eget dyr, eller om det skal være et familien har i fællesskab. Hos folkene bag klartilbolig.dk er vi også splittede omkring det emne, men vi alle sammen er faktisk mere eller mindre enige.

Hvis man giver et barn et dyr, så burde barnet have en bestemt alder, og det burde være et dyr der kan være på barnets værelse. Det vil derfor være dumt, at give barnet sin egen hund, eller kat. Derimod vil det være en rigtig god ide, og give barnet en gnaver eller fugl, som uden problemer kan stå inde på værelset.

Hvis barnet har deres eget dyr, skal det også være barnet der passer det. Du skal blive ved med og, huske barnet på og fodre dyret, og ordnet buret i starten. Efter et stykke tid, skal du lige så stille lade barnet, stå for det selv. Det anbefales dog, at du tjekker op på det engang imellem, og sørger for det får mad og drikke. Mest af alt fordi, andet vil være dyrplageri.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *