Hold dit hjem rent – tre gode råd

Vi ved alle sammen, at det er bedst for ens helbred, hvis man opholder sig i et rent hjem. Dog indeholder hverdagen tusindvis af andre ting end lige præcis rengøring. Der skal handles ind, der skal laves mad, børnene skal hentes og bringes, arbejdet skal passes, haven skal ordnes, madpakkerne skal smøres – og listen fortsætter i det uendelige. Derfor kan rengøringen nemt blive nedprioriteret, hvilket egentlig er synd. Et beskidt hjem kan nemlig være rigtig sundhedsfarligt, og rent psykisk kan man bedre overskue ting, hvis man er et rent og ryddeligt sted. Hvis du har svært ved at opretholde et rent hjem, kan du læse mere i denne artikel. Her kommer der nemlig tre gode råd til, hvordan du holder hjemmet rent.

poseløsstøvsuger

Indholdsfortegnelse

Lav en ugentlig dag til rengøringen

Hvis du har svært ved at få overstået rengøringen, kan det være en god idé at vælge en bestemt dag i ugen, hvor du vælger at gøre rent. På denne måde ved du, at det bliver gjort, og du vil samtidig ikke gå rundt de andre dage og have dårlig samvittighed over, at du burde gøre rent. Det eneste, du skal overveje, er blot, hvornår du bedst kan få det til at passe ind i din kalender.

Invester i en effektiv støvsuger

Det kan virke som sure penge, når du skal købe dig en støvsuger, men det er penge, som er godt lagt ud. Du bruger en støvsuger rigtig mange gange. Det er derfor ideelt at få dig en støvsuger, som er nem at håndtere, suger godt samt ikke larmer alt for meget. En støvsuger holder desuden i mange år, og gør derfor ikke noget, hvis du køber en støvsuger i den lidt dyrere ende. Derudover kan du vælge at købe en poseløsstøvsuger. På denne måde undgår du at skulle bruge tid, kræfter og penge på at skifte poser hele tiden.

Sørg for at få luftet godt ud

Selvom dit hjem måske ikke har en ubehagelig lugt, er det alligevel nødvendigt at sørge for at få luftet ud. Faktisk siges det, at man gerne skal få gennemtræk i rummene tre gange om dagen i op til otte minutter. Gennemtræk sikrer nemlig et godt indeklima, da luften renses for gasarter, partikler og fugt. Det handler blot om at komme ind i en god rytme, og til sidst vil du ikke tænke over, at du skal huske på at få luftet ud – du vil blot gøre det helt af dig selv.

 

For ikke at have et hav af insekter og andre dyr indenfor, efter du har luftet ud, er det en rigtig god idé at investere i et insektnet til vinduer. Det er en rigtig god måde at holde insekter udendørs uden, at det komprimerer temperaturen indenfor. I forlængelse af holde den gode temperatur indenfor, vil det, hvis du ikke har gjort det længe, være en god ide at investere i nogle nye og bedre isolerende vinduer.

 

Nye vinduer bestemt ikke at koste det hvide ud af øjnene, men vil virkelig gøre en forskel i forhold til at have komfortabelt hjem.

 

Ovenstående er blot et par gode råd til et rent hjem. Selvom det kan være surt at bruge tid på rengøringen, er det vigtigt, da vi som mennesker tilbringer rigtig meget af vores tid inden døre.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *