Mangler du inspiration på arbejdspladsen?

Vi kender det alle. Ja, også ham nørden der altid er på, han kender det også. Når du føler din egen hjerne har armen bag på ryggen, og du kan bare ikke få det ud, som du normalt får ud. Det kan skyldes mange vidt forskellige ting.

Indholdsfortegnelse

Hold dig væk fra skærmen!

Ja, altså efter du har læst den her artikel selvfølgelig… i 1880 tog Thomas Edison patent på glødepæren, og lige siden har vi haft en teknologisk revolution, og det forsætter stadig! Lige indtil få år efter, at internettet blev til, har man lært alting på den hårde måde. Den samme måde som typisk er kendetegnet ved den måde kinesere lærer på. Og det er udenadslære! Hvis du falder i snak med en person, der er omkring 60, kan du prøve at teste dem. De havde nemlig ikke Google at spørge, hvis de var i tvivl om noget, eller hvis de ikke lige havde hørt ordentlig efter imens de havde undervisning, og hvis de var i tvivl om de havde penge nok, kunne de ikke bare hive en lommeregner frem, de måtte regne det hele ud i hoved! Men det behøver vi ikke i dag, og vi lære det heller ikke. Vi behøver ikke at udenadslære, for vi kan jo bare spørger og få et svar! Men det betyder også at vi ikke bruger vores hjerne på samme måde som de gamle gør det. Der er nemlig ikke krav for det. En anden vigtig ting, der også påvirker vores hjerne anderledes, er vores konstante behov for at blive underholdt. Vi er aldrig bare sammen med os selv. Og det gør igen at vi ikke bruger hjernen særlig meget, hvis vi konstant ikke har brug for at tænke fordi vi hele tiden bliver underholdt! Så prøv at lægge mobilen i toget på vej hjem, og drop musikken, og bare tænk!

Man kan ikke fungere uden søvn

Lige meget hvad du gør eller prøver, hjælpe det ingen ting, hvis ikke du får noget søvn. Det er derfor vigtigt at du får dig en god søvnrytme. Altså skal du finde ud af hvad tid på døgnet det giver bedst mening for dig at få i seng og stå op, og så skal du gøre det hver dag! Det er først når du danner vanen, og får rutinen, at det begynder at blive gunstigt for dig. Men de sker jo nogle gange, uanset om det er fordi du har fået et barn, eller du kom til at drikke for mange øl, at man ikke får sovet ordentligt. Det sker, og uanset hvad der måtte være årsag, er det en rigtig god ide, hvis du føler du har nået den der kreative mur at få noget søvn. Det er utrolig lidt der skal til! Så prøv at snak med din chef om evt. at få en sovesofa på arbejdet? Studier har vist at bare 20 minutter kan ekstremt meget værd, og for nogle kan det føles som om man har sovet i flere timer!

Uddannelse

Man kan gøre meget. Men hvis du sover rigtig og gør alle de fornuftige ting, kan det være du bare er træt af hvad du laver? Og har brug for noget mere udfordring? Det er ofte inspirationen forsvinder, når vi laver noget vi synes der er røv sygt. Man kan ikke tvinge hverken kreativitet eller inspiration frem, hvis man ikke føler sig inspireret af arbejdet på nogen måde. Det kan derfor være at du skulle overveje at få dig en ekstra uddannelse, såsom en lederuddannelse?

You may also like...