Mikroovnen er ufarlig – Brugt redskab på mange caféer!
Der går rigtig mange vandrehistorier om mikrobølgeovnen, og langt de fleste af dem passer på ingen måde. Godt nok kan en mikroovn få et æg til at eksploderer samt få en foliebakke til at slå gnister, men er en mikroovn direkte skadelig?
Trods af de mange rygter og vandrehistorier slår Overlæge Christoffer Johansen fra Kræftens Bekæmpelse fast, at der intet er i de vandrehistorier der går rundt, og at man trygt kan bruge sin mikroovn.
Der er endnu ikke lavet nogle undersøgelser som påviser den påstand om, at mikroovne er farlige. Det eneste der er blevet bevist er at modermælk kan ændre nogle af sine immunstoffer ved, at bruge en mikroovn, men det er kun hvis man opvarmer nedfrosset modermælk i mikroovnen.
Så hvis du bare bruger den til at varme frisk modermælk er der ingen problemer.
Et af de mest almindelige rygter er en fortælling fra det russiske militær som i 1950’erne byggede en mikroovn, hvor frivillige soldater prøvede at spise den mad, som kom ud af eksperimentet.
Lægerne der undersøgte de frivillige soldater påstod at al maden der var lavet i mikroovnen var skadeligt for hele organismen, og at soldaternes blodlegemer ædnrede form og udseende.
Dog har den schweiziske professor som undersøgte disse prøver af soldaterne aldrig udgivet en videnskabelig artikel, som påviser at hans påstand er korrekt, hvilket ellers er en standard siger Overlæge Christoffer Johansen fra Kræftens Bekæmpelse.
Sygehusskrøne får Nordmænd til at grine
Et rygte gik engang på at de norske sygehuse ikke vil benytte sig af mikrobølgeovne for, at der skulle være en sundshedsfare forbundet med dette. Det rygte har ingen ting i siger bekræfter flere kommunikationsmedarbejdere fra det norske sygehusvæsen.
Et andet rygte er at fødevarers proteiner ændre sig under opvarmning i en mikroovn. Dette er også tvivlsomt da strukturen på proteiner ikke ændresig af opvarmningsmetoden, men det afhænger af temperaturen, opvarmningstiden og hastigheden. Hvilket altså afkræfter at der er forskel på at varme mad op i en mikroovn og i en almindelig ovn. Metoden man bruger til at varme maden på med, har altså ingen betydning.
Og sidste, men ikke mindst, spejlvender mikroovnen aminosyrerne? Nej, det gør den ikke. For så vil vi ikke kunne fordøje mad med et højt indhold af Aminosyrer der er lavet i mikroovnen. Når Aminosyrer bliver spejlvendt, så kan kroppen nemlig ikke fordøje dem, og det kan flere læger bekræfte at det ikke sker når man bruger en mikroovn.
Hvad bliver en mikroovn brugt til på en Cafe
Hvis du er typen der tit er på Café vil du helt sikker støde ind i mange steder, hvor de har en mikroovn stående. Men hvad bruger de dem egentligt til? Det er ikke alle Cafe der har en kaffemaskine, der automatisk kan varme mælken op til de forskellige former for kaffe, de skal lave.
Derfor har mange cafeer en mikroovn stående i deres køkken, så de har muligheden for, at varme mælken op forholdsvis hurtigt. Yderligere hvis de servere mad, så kan der være nogle madvarer som de varmer op i mikroovnen inden, at det bliver serveret.