Miniovn – Læs om fordelene ved en miniovn her!

En miniovn kan for mange mennesker være den helt perfekte løsning, for mennesker med begrænset plads eller behov for en ovn. Man ser tit folk der bor alene i mindre ejendomme enten huse eller lejligheder, tit ikke finder det nødvendigt at have en almindelig ovn stående, da de simpelthen ikke har behov for det.

Flere og flere vælger derfor bare at anskaffe sig en miniovn, som deres primære ovn.

Det er ikke kun enkelte personer man ser har en miniovn, men tit ser man faktisk også familier har en, som en ekstra ovn. Tit til at lave ting såsom flutes og andre småting, som kan være svært at få plads til i din store ovn, hvis man har noget andet stort i den, eller man bare ikke finder det nødvendigt at varme den op for småting.

fordele ved miniovn

Indholdsfortegnelse

Størrelsen på miniovne

Når det kommer til størrelsen på minivone er der et stor spring. De mindste ovne har typisk et ovnrum på omkring 18 liter, hvor de største ovne tit har et ovnrum på op til hele 38 liter.

I størrelsen kan de mindste sammenlignes med små mikroovne, som typisk ikke er meget større end 18 liter, hvor i mod de helt store miniovne faktisk tit har samme ovnrum, som en af de helt små af de almindelige ovne.
Derfor er det en god ide, at finde ud af, hvor meget plads du egentligt har behov for i din miniovn.

Funktioner

Det er selvfølgelig forskelligt fra miniovn til miniovn, hvilke funktioner den har, men tit er det stortset det samme som en almindelig oven. Over- og under varme, også mulighed for at skrue op til hele 230 grader. Nogle miniovne kommer også med varmluft funktion samt en timer funktion, som de fleste almindelige ovne ikke har.

Temperatur

Ovnen kan typisk indstilles mellem 0-230 grader som er standarden for miniovne. De fleste modeller kommer også med en såkaldt indikatorlampe, som viser hvornår at ovnen har opnåede den ønskede temperatur.

Over- og undervarme

I langt de fleste tilfælde bruger man over- og undervarme samtidigt, men i enkelte tilfælde kan det være man kun har brug for en af mulighederne. F.eks. hvis man bager tykke kager, så kan det være at bunden har behov for at få mere en toppen har, og man kan derfor bruge under varme.

Laver du derimod pizza, så kan det være en god ide, at starte med både over- og under varme også slutte af med undervarme, hvis osten er smeltet og bunden bare skal være lidt sprødere.

Varmluft

Mange miniovne kommer også med en varmluft funktion, som giver muligheden for, at tilberede med på flere forskellige niveauer i ovnen på engang i det, at hele ovnen opnår samme temperatur pga. luften i ovnen bliver varmet op.

Miniovn med kogeplader

Nogle miniovne kommer med kogeplader, hvilket er utrolig smart til dig, som har begrænset plads. Det kan f.eks. være du bor i én 1 værelses lejlighed, hvor der kun er et lille te-køkken. Så kan en miniovn med kogeplader, være den helt perfekte løsning for dig. Her får du både muligheden for at bruge en ovn, men også for at kunne bruge gryder og pander til f.eks. at koge pasta i!

Rengøring

Det er ikke det helt store problem, at gøre en miniovn ren. Det gøres på nogenlunde samme måde, som du gør din almindelige ovn ren på.
Vi anbefaler at vælge en miniovn med non-stick belægning, som sikre at ting ikke brænder fast i ovnrummet.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *