Ny førstesal – find den rigtige trappe

Mange vælger, hvis det er muligt, at bygge en førstesal på huset, hvis der opstår pladsmangel i et etplanshus. Det er typisk børnefamilier, der vælger at bygge en førstesal, for at opnå flere eller større værelser i boligen.

Når du skal bygge ovenpå huset, skal der planlægges materialer og tilbehør. Du skal blandt andet tage højde for, at der skal implementeres en trappe mellem de to etager.

Der findes et stort udvalg af trapper og forhandlere af trapper. Så hvad bør du overveje, når du skal købe ny trappe?

Indholdsfortegnelse

Familievenlig trappe

Hvis du har mindre børn, bør du vælge en familievenlig trappe. Det kan eksempelvis være en trappe, der svinger, så den er mindre stejl. Du kan både få kvartsvingstrapper med 90 graders sving, og halvsvingstrapper med 180 graders sving.

Flere trapper fås med opbevaringsrum under trappen. Her kan du let opbevare ting så som; overtøj, sko, rengøringsartikler, og mange andre ting, som du ønsker at opbevare.

Med opbevaring under trappen kan du opnå et mere ryddeligt hjem.

En gennemgående stil

Når du kigger efter ny trappe, så sørg for at se på de trapper, der passer stilmæssigt ind i dit hjem. Du kan nemlig få et hav af smarte trapper – men det er vigtigt at bevare den røde tråd i indretningen af dit hjem, hvis du ønsker at skabe et gennemgående tema. Vælg derfor materialer og farver på trappen og overbygningen, som passer til stueetagen. Trappen er dit led mellem to etager, og det kan være svært at finde den rigtige trappe, hvis stueetage og førstesal stil- og materialemæssigt ikke passer sammen.

Skræddersy din trappe

Den perfekte trappe for dig findes måske ikke blandt udvalget af trapper hos forhandlerne, selvom udvalget af trapper er overvældende. Her kan du så vælge at skræddersy din egen trappe hos nogle forhandlere og producenter. Her kan du selv vælge, om trappen skal være uden eller med hvilket sving, og i så fald hvilket sving samt hvilket gelænder, hvilke stolper, træsorter eller andre materialer, du ønsker implementeret i din skræddersyede trappe.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *