Det skal du vide, før du flytter hjemmefra

Når du beslutter dig for, at du gerne vil flytte hjemmefra, kan du se frem til en stor frihed, men også et stort ansvar. Men selvom det er et stort ansvar, og det kan virke en smule skræmmende, så kan du gøre meget for at forberede dig.

Indholdsfortegnelse

Læg et budget

Hvis du lægger et budget, før du flytter hjemmefra, kan du få en bedre idé om, hvor mange penge du skal bruge hver måned. Du kan godt have en masse tal oppe i hovedet, men hvis du skriver alt ned helt præcist, bliver det meget mere konkret og håndgribeligt. Du kan f.eks. lave et excel-ark, hvor du skriver alle de ting ned, som du kommer til at skulle betale for hver måned. Det gælder både husleje, forbrug, internet, mobilabonnement, mad osv.

Lav en liste over alt du har brug for

Når du flytter hjemmefra, har du brug for mange flere ting, end du lige tror. Derfor kan det være en god idé at skrive en liste over alle de ting, som du skal have købt. Det er alt fra en sofa til bestik. Hvis du skriver listen lang tid før, du skal flytte, kan du begynde at købe tingene ind lidt ad gangen. På den måde slipper du for at skulle bruge så mange penge på én gang. Du kan f.eks. tjekke knivblokken.dk, når du skal købe ting til dit køkken.

Forbered dig på at skulle lave mad hver dag

Hvor du førhen måske har været vant til, at nogen andre lavede mad til dig, skal du nu selv til at stå for det. Det kan godt være rigtig svært at finde på noget at lave hver dag, og derfor er et godt tip at skrive ned hver gang, du kommer i tanke om en god ret. Så kan du altid kigge tilbage på det dokument og få inspiration.

You may also like...