Sådan kommer du i gang med haven til dit nybyggede hus

Når du bygger et helt nyt hus på en tom byggegrund, følger der ikke på samme måde en have med, som når du køber et lidt ældre hus. Der er selvfølgelig en have, men den består som regel kun af jord og/eller sand. Derfor skal du til at bygge din nye have op helt fra bunden.

Indholdsfortegnelse

Find smarte løsninger til hurtigere resultater

Det kan godt tage flere år at få bygget en have op, der ser frodig og grøn ud, og som er fyldt med træer, buske og blomster. Dog kan du i starten vælge at gå med nogle smarte løsninger, som gør, at du lidt hurtigere vil kunne se nogle resultater. Det kan du f.eks. gøre ved at vælge rullegræs fremfor at så dit græs. En græsplæne vil gøre, at din have allerede ligner meget mere en ”rigtig” have.

Udvælg det perfekte sted til din terrasse

Du kan næsten ikke lave en have uden at gøre plads til en lækker terrasse, hvor du og din familie kan samles om sommeren. Første step er at finde det helt rette sted til den. Det er vigtigt, at du tænker over, hvor solen er henne i løbet af dagen. Men husk også at tænke over, hvor det kommer til at blæse mest. Desuden skal du have fundet ud af, hvilke materialer du vil bruge. Skal det f.eks. være af belægningssten fra www.sandgaardbeton.dk, eller er du mere til en træterrasse?

Lav en tegning over din have

Når du har græsplæne og terrasse på plads, kan du begynde at koncentrere dig om resten af haven. Her vil det være rigtig smart at lave en tegning over din have, så du f.eks. kan planlægge, hvor du vil have bede, træer, buske osv. henne. Det gør det langt mere overskueligt, når du laver en lille plan over det.

You may also like...