Sådan gør du dit hus klar til salg

At sætte sin bolig til salg er ikke en simpel opgave, slet ikke vintermånederne. Det er yderst vigtigt at din bolig ser attraktiv ud for de potentielle købere. Du sælger nemlig ikke blot et hus, men drømmen om en ny start for dets nye ejere. Med disse tips kan du gøre en verden til forskel i salget af din ejendom.

Indholdsfortegnelse

Giv et godt førstehåndsindtryk

Førstehåndsindtrykket er altid væsentligt for nye købere. Både så det ser pænt ud på billeder, men også når køberne får fremvist huset. Forhaven ved hoveddøren er det der skal repræsentere hele huset. Derfor er det vigtigt at hækken ser ordentlig ud, der er fjernet grene og blade i hele udendørsarealet. Hvis der er sne, så grib sneskovlen og smid noget vejsalt på fortovet, indkørslen, fortrappe, stien til hoveddøren og altanen.

Sæt evt. noget energibesparende belysning op udenfor, så din bolig også ser attraktiv ud i mørke. Det illustrerer desuden gode rammer og muligheder for udelivet.

Puds også vinduerne, da det både giver bedre lys, udsigt og udsyn. Det får hjemmet til at virke større og ser mere velholdt ud.

Få ordnet fejl og mangler

Det er ideelt at få lavet en tilstandsrapport før hussalget, for at undersøge hvilke fejl og mangler din bolig har. Desuden kan man få lavet en førsynsrapport for at sørge for dit hus er så tillokkende og attraktivt for køberne som muligt.

Hvis der er større fejl og mangler i dit hus, såsom hele rum og dele af huset der bør moderniseres, kan det være en stor fordel at få dette renoveret. Det kan afskrække mange potentielle kunder, hvis nogle rum er gammeldags, gulvet er ujævnt eller huset i det hele taget ser halvfærdigt ud. Læs mere her for at se mulighederne for at få renoveret det der vil gøre dit hus så salgsklar som muligt.

Undgå rod men husk personligheden

Det er en god idé at få den potentielle køber, til at føle sig hjemme når de ser dit hus. Undgå derfor rod og gør det i stedet hjemligt ved, fx, at lade et-to par sko og jakker hængende i entreen. Vis de muligheder, der er i dit hus, for at give køberen inspiration til indretningen.

På badeværelset kan du med fordel lade tandbørsterne, håndklæder og cremer samt parfumer stå fremme for at gøre det mere hjemligt. Sørg generelt for at dit hus ser beboeligt og ryddeligt ud.

Derudover, er det vigtigt at have nogle planter placeret rundt i huset. Det giver masser af farve og liv til din bolig.

I soveværelset er det vigtigt at redde sengen og dertil placere nogle flere puder eller et sengetæppe, så det ser ud at lidt mere, som igen kan give lidt inspiration til køberen og gøre hjemmet endnu mere attraktivt for køberne.

Som sidste step i forberedelsen, kan du med fordel få nogle venner til at gennemgå huset inden I sætter det til salg, og få deres hudløse mening om hvordan det bliver præsenteret. Så er I helt sikre på om I er klar til at sætte det til salg samt gøre det endnu nemmere for ejendomsmægleren at sælge det så hurtigt om muligt. Klik her for at finde en ejendomsmægler, der er rigtig for jer.

You may also like...